– Et vaksinepass kan bidra til å redde arbeidsplasser. Derfor ønsker YS en slik ordning svært velkommen, sier YS-leder Erik Kollerud.

– Målet må være å få så mye som mulig av hverdagslivet, arbeidslivet og økonomien tilbake til normalen så fort som mulig, men på en smittevernmessig forsvarlig måte. Når vi nå nærmer oss en million vaksinerte, bør de få mulighet til å bruke flere tjenester. Det vil redde arbeidsplasser, påpeker Kollerud i en pressemelding.

YS-lederen erkjenner at dette kan skape misnøye blant de som ikke er vaksinert:

– Norge er et land med små forskjeller og høy tillit. Det vil ikke være uproblematisk å gi noen grupper større friheter enn andre, men her må andre hensyn veie tyngre, mener Kollerud.

– De som ikke er vaksinert vil ikke få det verre

– De av oss som ikke er vaksinert vil ikke få det verre om andre får utstedt et vaksinepass. De mange tusen som har stått uten jobb i reiseliv, uteliv og handel i over ett år vil derimot få det veldig mye bedre, sier han.

LES OGSÅ:
Tolletaten advarer mot falske "koronamedisiner": - Kan være livsfarlig

Kollerud peker også på at vi nå går inn i en tid av året som er særlig viktig for enkelte bransjer.

– Være eller ikke være for noen virksomheter

– Noen har argumentert med at en ordning med vaksinepass bare vil føre til at noen virksomheter kan åpne, og det noen få uker tidligere enn ellers. To uker i høysesongen for reiselivet og utelivet kan bety et være eller ikke være for disse virksomhetene, advarer Kollerud.

 

YRKESORGANISASJONENES SENTRALFORBUND (YS)

Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) er en norsk, partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon for arbeidstakere.

YS ble etablert 18. januar 1977 og består av 13 forskjellige forbund med ca. 219 700 medlemmer (pr. 1. juli 2018). Medlemmene dekker alle sektorer i arbeidslivet.

Kilde: Wikipedia

2021-04019