Allerede om en måned kan det bli mulig å reise til Bergen, Trondheim, og Tromsø for under to hundre kroner, skal vi tro det ungarske flyselskapet Wizz Air.

To av selskapets Airbus-fly vil få fast base på Gardermoen, og vil konkurrere med Norwegian og SAS på rutene til Bergen, Tromsø og Trondheim. Dette meldte selskapet på en pressekonferanse i dag.

Billigere enn togbilletten

Med utgangspunkt i en flybillett fra Gardermoen til for eksempel Tromsø til 199 kroner en vei, betyr det i realiteten at togbilletten fra f.eks. Darbu til Gardermoen (306 kr) blir dyrere enn flybilletten fra Gardermoen til Tromsø. Hele 107 kroner dyrere for å være nøyaktig.

– Vi skal tilby et alternativ til reisende i Norge. Et mer effektivt, renere og mer bærekraftig alternativ, sier József Váradi, konsernsjef i Wizz Air.

Til Bergen, Trondheim og Tromsø

Etter planen vil selskapet fra og med 5. november ha avganger fra Gardermoen til Bergen fire ganger daglig, til Trondheim to ganger daglig og til Tromsø fire ganger daglig.

LES OGSÅ:
Faren er over for Norwegian - for denne gang

Til og fra Øst-Europa

Selskapet er allerede godt etablert på Torp Sandefjord lufthavn med flere avganger til og fra de tre Balkan-landene, Nord-Makedonia, Polen, Romania og Serbia.

Wizz Air fikk tittelen «2016 Value Airline of the Year» av Air Transport World, et ledende bransjemagasin, forteller selskapet på sine nettsider.

Selskapet har i dag 133 fly av typen Airbus A320 og A321 med henholdsvis 220 og 230 seter, og forventer å ha over 300 fly innen utgangen av 2026 ifølge Nrk.no.