Anders B. Werp (58) fra Skotselv er ansatt som ny administrerende direktør ved Modum Bad, ifølge en pressemelding fra institusjonen.

– Vi er strålende fornøyde med å ha klart å hente inn Anders B. Werp som vår nye administrerende direktør. Med dette har vi lagt til rette for at Modum Bad skal fortsette den positive utviklingen vi er inne i, sier styreleder Øyvind Håbrekke.

Med sine over 300 ansatte, fordelt på rundt 225 årsverk, er Modum Bad den tredje største arbeidsplassen i Modum kommune. Modum Bads visjon er: «En kilde til liv»​.
Foto: MODUM BAD

Statssekretær og styremedlem ved stiftelsen

Anders B. Werp kommer fra stillingen som statssekretær i Samferdselsdepartementet. De siste 20 årene har han hatt mange lederroller i politikken: ti år som ordfører i Øvre Eiker, åtte år som stortingsrepresentant og to år som statssekretær. I tillegg har han hatt en lang rekke leder- og tillitsverv innen politikk og offentlig forvaltning. De siste fem årene har Werp vært styremedlem i stiftelsen Modum Bad. Han har utdannelse som skogtekniker og økonom.

– Utviklingsorientert

– Vi er trygge på at vi med Werp har valgt en utviklingsorientert leder som samtidig kjenner Modum Bad og vet å ta vare på vårt diakonale særpreg og vår identitet, sier styreleder Håbrekke.

LES OGSÅ:
Åmot: Ung mann druknet i Døvikfossen

Han benytter anledningen til å takke Lars Erik Flatø for ha gjort en god jobb når han om kort tid slutter i stillingen og går til ny jobb i Fagforbundet.

– Flatø har siden han ble ansatt i 2017 gitt Modum Bad et løft gjennom flere vellykkede grep som har styrket kvaliteten og den strategiske styringen av virksomheten. Werp overtar skuta i god stand og i godt driv fremover.

Verdibasert

Anders B. Werp ser fram til å starte i jobben på Modum Bad.

– Det er særlig to grunner som fikk meg til å søke. Den ene er at jeg har lært organisasjonen Modum Bad å kjenne gjennom styrearbeidet og er imponert over viljen og evnen til å hjelpe folk i vanskelige situasjoner. Her er det et tverrfaglig samarbeid mellom dyktige og engasjerte fagfolk. En annen viktig drivkraft har vært det verdibaserte og det diakonale lederskapet. Det bygger på en dyp respekt for enkeltmennesket i en tid hvor vi opplever at disse verdier nedtones. Det er viktig at dette holdes høyt. Jeg ønsker å bygge videre på denne bevisstheten i den mangfoldige virksomheten.

LES OGSÅ:
Modum: Betongbil veltet i Overnveien

Tiltrer 4. mai

Werp tiltrer stillingen den 4. mai 2020. Han har lokal tilhørighet ved at han bor på slektsgården Werp i Øvre Eiker, nær grensen til Modum. Han er gift med Marianne og har tre gutter i alderen 6, 8 og 11 år.