Vil hjelpe ungdom i bygda å lage nye ballkjoler av gammelt materiale

Håper alle som har en gammel ballkjole vil levere den på biblioteket i Hokksund innen 1. november.
Skrevet av: Lene Myrvold Velle / Øvre Eiker kommune• publisert
• oppdatert
Ballkjolene som leveres behøver ikke nødvendigvis være like omfangsrike som disse, hentet fra et ball i New York i 1906. Foto: LIBRARY OF CONGRESS
- annonse -

I november skal biblioteket i Øvre Eiker arrangere et redesignprosjekt med designer Siri Berrefjord for ungdommer i bygda. Nå er de på jakt etter gamle stoffer og kjoler som kan bli nye ballkjoler.

Vil hjelpe ungdom i bygda å lage nye ballkjoler av gammelt materiale 1
Siri Berrefjord. Foto: PRIVAT

Holder kurs i redesign

Siri Berrefjord har grunnkurs i søm, men er selvlært utover det. Hun har jobbet som fotograf innen kunst og design i 20 år, laget omslag og grafisk design på flere bøker og publikasjoner og holder kurs i redesign gjennom DKS (Den kulturelle skolesekken).

Egen kjole til juleballet?

Siri har alltid vært glad i å lage ting, og da helst ikke etter andres oppskrift. Sammen med Eva Beate Laugerud skal hun nå hjelpe ungdommer som ønsker å lage sin egen kjole til juleballet.

Biblioteket blir systue

En helg i november forvandles deler av biblioteket derfor til en systue, og gamle stoffer skal trylles om til nye kjoler.

Men – de trenger hjelp! Så har du kjoler, tekstiler, perler, bånd og andre staselige ting du tenker kunne passe på en ballkjole og som du ikke trenger lenger? Levér det på biblioteket i Hokksund innen 1. november.

LES OGSÅ
Hokksund: Forsvarets minnemynt til fem UNIFIL-veteraner

 

- annonse -