Politiet fikk like før klokken halv åtte lørdag kveld melding om en trafikkulykke mellom motorsykkel og personbil på Eikernveien.

Da nødetatene ankom stedet fant de en skadet motorsykkelfører og en motorsykkel i veikanten et stykke nærmere Vestfossen.

Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Luftambulansen til Thorrud camping

Luftambulansen ankom kort tid etter stedet, og landet på Thorrud camping på den andre siden av fylkesgrensen, for å avvente at den skadde ble stabilisert og klargjort for transport.

Sperret i begge retninger

Veien ble sperret i begge retninger da nødetatene ankom, og  litt før klokken ni var det ene kjørefeltet åpnet, slik at biler kunne passere.

Kjørte forbi på høyre side

MC-føreren i 30-årene skal ifølge politiet ha prøvd å kjøre forbi en bil på høyre side som skal ha ligget langt ut mot midten av veien. Bil og MC har deretter truffet hverandre før motorsykkelen også kan ha truffet truffet fjellveggen.

I tillegg til de to, skal også et tredje kjøretøy, også det en MC, ha kjørt sammen med den tilskadekomne da ulykken inntraff.

LES OGSÅ:
FISKUM:
Fire bilførere fikk forenklet forelegg i 70-sonen

– Føreren av motorsykkelen var bevisst og kontaktbar da han ble fraktet inn i ambulansen før transport videre mot Thorrud camping og luftambulansen, forteller politiets innsatsleder Knut Christian Robøle til Eikerposten. Han forteller samtidig at MC-førerens skader er uavklart.

Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Høy hastighet langs Eikern

Robøle legger samtidig til at politiet tidligere i dag har mottatt meldinger om motorsykler som kjører alt for fort langs Eikern, og at politiet har fokus på nettopp denne strekningen. Han understreker samtidig at dette er uttalelser på generelt grunnlag uten referanse til kveldens ulykke, der skyldspørsmålet er uavklart.

Vertikalfoto: GOOGLE EARTH

2021-04026