Ingen kan si annet enn at publikum i Vestfossen kjenner sin besøkelsestid – bokstavelig talt. For hver eneste morgen når Delmar Villars åpner, kommer det en jevn strøm av gjester for å nyte en baguette og en kopp kaffe, eller et wienerbrød – eller noe annet som frister fra disken til den tradisjonsrike kaféen.

-Og bak disken står Arild Bakke Hansen, eller kona Gunn, og tar smilende imot gjestene.

For Delmar Villars har nå i lengre tid vært preget av en heller turbulent drift i to perioder etter at ekteparet Gulbrandsen, som eide stedet, avviklet driften i oktober 2014. (Mer om dette nederst på siden.)

Delmar Villars kafe i Storgata representerer en langvarig tradisjon i Vestfossen.
Foto: B.E.NEBELL

Så langt har Gunn Bakke og ektemannen Arild Bakke Hansen holdt stedet åpent i knappe fjorten dager. Men Arild kan allerede nå fortelle om en jevn strøm av gjester som har funnet veien til den tradisjonsrike kaféen – som nå har gjenopptatt gamle tradisjoner til glede for sine kunder.

Middag og karbonadesmørbrød

I motsetning til Lady C og paret gudmundsson/Barkache har Gunn og Arild valgt å holde seg til det tradisjonelle, fra den gang ekteparet Gulbrandsen i sin tid drev stedet. Og etter responsen fra gjestene å dømme, er det tydelig at de nye driverne er på riktig spor, for både karbonadesmørbrødene og muligheten for å kjøpe middag for å ta med hjem er noe kundene forteller at de setter pris på.

LES OGSÅ:
FISKUM:
Fartskontroll på Kongsbergveien - tre fikk forelegg for hastighet
Arild Bakke Hansen overtok driften av Villars sammen med kona Gunn Bakke for knappe fjorten dager siden, og vil konsentrere seg om kafé og catering.
Foto: B.E.NEBELL

Et samlingspunkt

—Vi håper stedet igjen skal bli det samlingspunktet det var fra gammelt av, og nettopp derfor er det hyggelig når gjester kommer inn og sier «Endelig har Villars kommet tilbake», forteller Arild.

– Kaféen har allerede vært overraskende godt besøkt, legger han til med et smil, og vi har allerede mottatt flere bestillinger på utleie på kveldstid til møter og jubileer.

– Vi har plass til til selskaper på opptil 40 personer, og har allerede bestillinger fra lag og foreninger som ønsker å holde sine årsmøter her fremover, legger han til.

Kafé og catering

– Vi har basert driften på kafedrift og catering, kan Arild fortelle, i det han omsider kan sette seg ned ved et bord etter en hektisk fredag med svært godt besøk. Kona Gunn er i arbeid på kjøkkenet, hvor hun gjør alt ferdig til kunder som har bestilt catering og snart kommer innom for å hente snittene de har bestilt.

Gunn og Arild er ikke ukjent med kafédrift, siden de har drevet både Sundhaugen og Bra Mat i Hokksund tidligere. I tillegg kommer de fortsatt til å stå for den daglige driften av Eiker Helsekost på Eiker Senter ifølge Arild.

Den daglige driften av Villars viser allerede nå at dette konseptet så absolutt er «liv laga». – Hver morgen klokka ti, når jeg åpner, kommer da også et titalls gjester for å smake på varene og for å høre på siste sladder, og da må jeg ha langbordet klart, forteller Arild.

LES OGSÅ:
Ikke noe straffbart bak mistenkelig dødsfall i Vestfossen

Klokka ti-gjengen

Dette fikk da også Eikerposten erfare ved selvsyn, da vi var på plass klokka ti en morgen. Vi kunne da følge en jevn strøm av gjester som etter en kort visitt ved disken for å hente kaffe og noe å bite i, fant sine faste plasser ved langbordet.

Førstemann til disken i «Klokka ti-gjengen» denne morgenen var Erik André Kristensen, som tar seg tid til å slå av en prat med Arild Bakke Hansen før resten av gjengen kommer på plass. Foto: B.E.NEBELL

Først inn var Erik Andre Kristensen, som ikke kunne fullrost stedet i det han kastet krykkene og fortet seg til disken for å hente kaffe og rundstykke før neste gjest var på plass.

Etter kort tid var et titalls gjester samlet rundt langbordet, og av det vi ble fortalt var dette et samlingssted gjestene har savnet i lengre tid. Faktisk helt tilbake til da Wigdis og Erik Gulbrandsen drev stedet.

—Nå er tradisjonene på plass, kommer det fra et annet medlem av «Klokka ti-gjengen», Bjørn Kristoffersen, som ikke er snauere enn at han med et smil om munnen tilbyr seg å skrive reportasjen om Villars selv hvis han får lov.

At det er viktig at Villars blir besøkt for at det skal forbli et samlingssted i Vestfossen – se det er det trolig ingen som er i tvil om. Mange har da allerede oppdaget det, hvis vi skal tolke etter besøket de få dagene stedet har vært åpent.

LES OGSÅ:
HOKKSUND:
Truende 20-åring satt i drukkenskapsarrest etter ordensforstyrrelse

 

FAKTARUTE

DELMAR VILLARS MELLOM 2014 OG 2018

Først ut til å overta driften etter at ekteparet Gulbrandsen avsluttet høsten 2014 var Heidi Høglien fra Kongsberg, også kjent under navnet «Lady C», som åpnet med brask og bram på ettersommeren 2015.

Hun gjorde imidlertid en trist sorti da hun sa opp leieforholdet via en melding på Facebook etter litt over et års drift, til tross for at hun hadde en avtale om drift ut 2017.

Neste par ut var islendingen Johannes Jon Ivar Gudmundsson og franskmannen Faouzi Barkache, som overtok driften i mai 2017. I mellomtiden hadde Hege villars, oldebarn til mannen som i sin tid ga stedet sitt navn, overtatt stedet.

Islendingen og franskmannen sto nå for driften, og allerede i starten ga de uttrykk for store vyer, i det de skrøt uhemmet om egne fagkunnskaper, Michelenstjerner og kontakt med andre stjerner i Kalifornia og Beverly Hills.

Det skulle imidlertid vise seg at luftslottet havarerte med konkurs i mars i år. Franskmannen som eide selskapet som sto for driften hadde da forlatt Norge, slik at bobestyrer ikke klarte å komme i kontakt med ham.

Kilder: Drammens Tidende, Bygdeposten og Eikerbladet