Et frimerke til Harald Sohlbergs 150-årsjubileum ble valgt til verdens vakreste frimerke utgitt i 2019.

Frimerket er designet av Postens egen designer Camilla Kvien Jensen, og viser Harald Sohlbergs maleri «Gate i Røros, 1903».

Norge gikk helt til topps i den prestisjetunge konkurransen Nexofil, som arrangeres av frimerketidsskriftet El Eco i Spania. Juryen, som er satt sammen av rundt 40 internasjonalt meritterte filatelister, har vurdert frimerker fra hele verden i forskjellige klasser.

Vakker gravyre

Enzo Fingers miniatyrark til dronning Mauds 150-årsjubieum vant andreplassen i klassen for kombinasjonstrykk (gravyre/offset) i den samme konkurransen.

– Dette er meget hyggelig, og en fjær i hatten både for norske frimerker og designerne Camilla Kvien Jensen og Enzo Finger, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

Posten Norge er anerkjent for flotte frimerker. Også i 2019 vant Norge prisen for verdens vakreste frimerke – da med frimerket Snøugla designet av Viggo Ree.

Om designeren

Camilla Kvien Jensen (40) er ansatt som grafisk designer i Posten Norge. Hun er utdannet ved Oslo Metropolitan University og Noroff School of Technology and Digital Media.

LES OGSÅ:
Postens bankavtale med DNB forlenges i to måneder

Hun har en variert yrkeserfaring. Før hun begynte i Posten var hun blant annet designer hos Enzo Finger design.

I tillegg til frimerkene med Harald Sohlberg (NK 2009-2010) har Camilla designet julefrimerkene i 2019 (NK 2018-2019), Spekkhogger (NK 2028) og de nylig utgitte Rockheim Hall of Fame (NK 2039-2041).

HARALD SOHLBERG

Harald Sohlberg. Selvportrett 1896

Harald Oskar Sohlberg (29. november 1869 i Kristiania, død 19. juni 1935)

Norsk, nyromantisk billedkunstner.

Han arbeidet med oljemaleri, akvarell, tegning, litografi og radering. Produksjon Sohlberg har en stor produksjon å vise til (ofte er det forskjellige versjoner av det samme motivet), og han regnes blant våre mest kjente malere.

Maleriene finnes i privat eie og i gallerier rundt i hele verden. Ved 150-årsdagen for hans fødsel utga Posten Norge i 2019 to frimerker med hans selvportrett (bildet) og med gatemotiv fra Røros (øverst).

Kilde: Wikipedia