Lenge før Strømsgodset og Mjøndalens spillere hadde begynt oppvarmingen foran fredagens kampen i Mjøndalen, var det en ihuga Godsetsupporter fra Skoger som allerede var god og varm – ikke minst i beina – flere timer før kampen startet.

– Jeg går til Mjøndalen hvis Godset taper!

Før forrige kamp mellom SIF og MIF, som fant sted tolvte april i år, hadde nemlig Roy Hansen lovet at han skulle gå hjemmefra og til Mjøndalen ved neste kamp mellom de to – hvis Godset tapte kampen.

Ingen billetter – ingen fottur til Mjøndalen

Da helgen vel var over, og Roy hadde fått tid til å svelge 2-3 tapet mot Mjøndalen, var det en angrende SIF-supporter som møtte sine kolleger på jobben på Delikat fabrikker (Mills) mandagen etter. Roy hadde imidlertid fremdeles en mulighet for å redde seg ut av ei knipe på over to mil, og det var at hans selvpålagte spasertur til Mjøndalen var avhengig av at han fikk billett til kampen.

LES OGSÅ:
MJØNDALEN:
Kjørte i bom på E134 - fikk førerkortet beslaglagt

Men kollega Jan Olaf Neggen visste råd:

– Da jeg hørte at Roy ikke hadde klart å få tak i billetter til kampen på fredag, og smilte stadig bredere jo nærmere vi kom kampstart, bestemte jeg meg for å hjelpe ham.

Drammens Tidende hadde billetter

Og som sagt, så gjort. Drammens Tidende hadde nemlig lagt ut noen billetter til fredagens kamp på Consto Arena i Mjøndalen til de som sendte den beste søknaden, og her var det at Neggens skrivekunst kom til sin rett.

To billetter fra DT ble søknaden belønnet med, og gjett om Roy var glad.

Men for ikke å overlate Godsetsupporteren helt til seg selv på turen mot Mjøndalen, stilte kollega Thomas Holt opp som «hjelperytter» og moralsk støtte på turen. Som takk for hjelpen fikk han da også – og vel fortjent vil nok de fleste si – den andre billetten som DT hadde forært dem.

Gode kollegaer stilte opp

Men ikke nok med det. Flere andre på Delikat hadde hørt om opptrinnet, og ville gjøre sitt for å gi de to moralsk støtte. Derfor var det da også at ikke bare Neggen, men også Ailin Lund Nielsen og Roy Arne Rognlien samt to hunder, hadde stilt opp med «suppestasjon» på Pukerud.

LES OGSÅ:
Mjøndalen:
Tyveri fra garasjeanlegg - gjerningsmannen bar adressert post da politiet pågrep ham

Suppestasjon med Delikat-salat (selvfølgelig)

Og da de to fotgjengerne nærmet seg, og meldte at de nå hadde passert Suzuki, kunne Jan Olaf åpne bagasjerommet og avsløre at to Carlsberg, brødskiver med Delikat-salat og et lite glass Cognac ventet på de to. I tillegg til sjokoladebiter til dessert.

Jan Olaf Neggen hadde litt av hvert å varte opp med på «suppestasjonen» for de to, før fotturen videre mot Mjøndalen.

Oppvartning fra bagasjerommet

De to var ved godt mot da de nærmet seg det gamle Honda-bygget, og dat var tydelig at de satte pris på den oppvartningen gode kollegaer kunne by på bare to timer før kampstart og syv kilometer fra stadion.

Når nær to tredjedeler av turen er tilbakelagt, smaker det godt med en liten pause med oppvartning fra Negggens bagasjerom.

På spørsmål til Roy om hans forventninger til kampen og om han ville legge nok et veddemål i potten, var han imidlertid både sterk og klar:

– Jeg regner med at kampen ender 1-3, men denne gangen uten at jeg legger inn noe veddemål.

Pausen er over, og turen går videre i det syv kilometer gjenstår.

Tørt tøy ventet i Mjøndalen

Men klokka nærmet seg ubønnhørlig kampstart, så etter bare få minutter på suppestasjonen var tiden inne til å begi seg videre mot 3050 og en kamp som skulle vise seg å ende uavgjort 1-1.

LES OGSÅ:
Bandy: Fortsatt usikkerhet om oppstart av seriekamper

Før den tid hadde imidlertid Roy Arne Rognlien kjørt etter med tøyskift, slik at de begge kunne nyte to ganger 45 minutter på Consto Arena i varmt og tørt tøy.