Også i år er julebudskapet om det lille barnet som ble født i en stall og lagt i en krybbe det samme som tidligere år. Den eneste forskjellen i år er at gudstjenesten i Bingen, Bakke, Fiskum og Vestfossen der man minnes denne hendelsen skjer utendørs på julaften.

Smittevernet er ivaretatt

Koronapandemien tvinger frem nye løsninger. For når smittevernforskriften for Øvre Eiker ikke tillater mer enn 20 personer inne i kirken, men inntil 200 personer ved arrangementer utendørs er det om å gjøre å tenke kreativt når man må passe på at smittevernet blir ivaretatt.

Minst en meter mellom deltagerne

Som sagt så gjort: i kirkene i Bingen, Bakke, Fiskum og Vestfossen vil gudstjenesten på julaften finne sted utendørs med ikke mer enn 50 personer til stede. Dette for å opprettholde kravet til en meters avstand mellom deltagerne.

Første juledag og første nyttårsdag

Ved høytidsgudstjenestene på første juledag i Bakke- og Haug kirke klokka 11.00 finner imidlertid gudstjenesten sted innendørs. Det samme gjelder første nyttårsdag i Vestfossen kirke, også her klokken 11.oo, men også ved disse gudstjenestene gjelder en begrensning på inntil 50 personer.

LES OGSÅ:
VESTFOSSEN:
Skogbrann ved Sirikjerke - Sivilforsvaret og skogbrannhelikopter kalt inn

Julekrybbe og storskjerm

Foran Haug kirke derimot, der både julekrybbe og storskjerm allerede er på plass på nedsiden av kirkegården, er det gjort klar plass til 200 personer ved hver av de to gudstjenestene – som vil finne sted klokka 15.00 og 16.00.

Julens budskap er på plass på parkeringsplassen til Haug kirke mot Langebru, med Josef, Maria, Jesusbarnet og alle dyr som hører hjemme i en stall.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Haug kirke melder på Facebooksiden til kirkene i Øvre Eiker at alt nå ligger til rette for en julefeiring litt utenom det vanlige foran kirken, og at det er plass til inntil 200 tilhørere foran storskjermen og julekrybben.

Hør bare her hva menighetsrådsmedlem og teknisk ansvarlig Ola Nordli Johansen kan fortelle:

Kirken i Øvre Eiker ber innstendig om at de som ønsker å ta del i en eller flere av gudstjenestene melder seg på ved å ringe sentralbordet mellom 09.00 og 14.00 på telefon 32 25 26 50. Dette gjelder både for julaften, første juledag og første nyttårsdag.

Påmelding til gudstjeneste via link

Alternativt er det også mulig å melde seg på ved å klikke deg inn på linken til den aktuelle linken, enten på nettsiden til kirken direkte eller ved å velge en av linkene her:

LES OGSÅ:
Helene Marie Fossesholm fra Vestfossen på landslaget i langrenn

13:00 Gudstjeneste ute Vestfossen kirke  50 personer

14:00 Gudstjeneste  ute Bingen kapell   50 personer

14:30 Gudstjeneste ute Vestfossen kirke 50 personer

15:00 Julefeiring ute ved julekrybba, Haug kirke 200  personer

16:00 Julefeiring ute ved julekrybba, Haug kirke 200 personer

16:00 Gudstjeneste ute ved Fiskum kirke 50 personer

16:00 Gudstjeneste ute Bakke kirke 50 personer

Julegudstjeneste fra Nidarosdomen

For de som ikke har anledning til selv å delta på en gudstjeneste, er det bare å klikke seg inn her for å følge årets julegudstjeneste fra Nidarosdomen, som sendes klokka 16.00.

1. juledag.

kl. 11:00 Høytidsgudstjeneste i Bakke kirke 50 personer

Kl.11:00 Høytidsgudstjeneste i Haug kirke 50 personer

1. nyttårsdag

kl. 11:00 Gudstjeneste i Vestfossen kirke 50 personer

2020-12047