Trude Andresen har vært kommunedirektør i Øvre Eiker kommune siden 2015. Den 1. november tiltrer hun sin nye stilling som kommunedirektør i Indre Østfold kommune.

– Indre Østfold er en interessant kommune, og for meg som leder er dette en spennende mulighet, sier kommunedirektør Trude Andresen.

– Fine år i Øvre Eiker

– Jeg har hatt noen veldig fine år i Øvre Eiker, jeg mener vi har fått til mye bra sammen og satt en riktig retning for å møte framtidas utfordringer. Jeg kommer til å savne mange gode kolleger, folkevalgte og innbyggere når jeg slutter, sier hun.

Indre Østfold kommune ble etablert 1. januar 2020, ved en sammenslåing av kommunene Askim, Eidsberg, Hobøl, Spydeberg og Trøgstad. Med sine 45.000 innbyggere er kommunen drøyt dobbelt så stor som Øvre Eiker, og Norges største jordbrukskommune.

Det nye arbeidsstedet til Andresen blir på rådhuset i Askim.

– Etter syv år i Øvre Eiker søker Trude nye utfordringer. For oss er dette beklagelig, da vi mister en engasjert og god leder med høy arbeidskapasitet, men sånn er arbeidslivet, og jeg har forståelse for beslutningen, sier ordfører Knut Kvale.

LES OGSÅ:
Hokksund: Kommunen letter på besøksrestriksjonene på Eikertun

– Velkommen til Indre Østfold!

– Det er en stor glede å ønske Trude Andresen velkommen til Indre Østfold kommune! Jeg og mange med meg var spente på hvordan veien ville se ut videre når Georg Smedhus valgte å slutte hos oss, men etter å ha møtt Trude føler jeg meg trygg på at hun er riktig dame for oppgaven, sier ordfører Saxe Frøshaug på Indre Østfold kommunes nettsider.

– Sammen med Trude skal vi utvikle kommunen vår videre. Med Trudes solide bakgrunn og hennes evne til å se sine innbyggere, ansatte og folkevalgte, ser jeg virkelig fram til å få henne på laget, avslutter han.

Starter jakten på etterfølger etter sommeren

– Jeg ønsker Trude lykke til i ny jobb i Indre Østfold kommune. Vi starter jobben med å finne en etterfølger rett over sommeren, sier ordfører Knut Kvale.

HOVEDBILDET: Kommunedirektør Trude Andresen. Her side om side med ordfører Knut Kvale.
Arkivfoto: BJØRN ERIK NEBELL
KOMMUNESJEF ELLER RÅDMANN?

Kommuneloven av 2018, som trådte i kraft etter kommunestyrevalget i 2019, bruker tittelen kommunedirektør i stedet for administrasjonssjef.

LES OGSÅ:
Det muterte koronaviruset trolig påvist i Øvre Eiker

Det er fortsatt opp til hver enkelt kommune hvordan de vil betegne stillingen. Kommuner som ønsker det kan fortsatt betegne stillingen som rådmann.

Kilde: Wikipedia

EP2022-07013