Trubaduren Geir Madsen sang gamle klassikere for pensjonistene på Horne

Geir Madsen er 76 år. han er født i Vestfossen 6. oktober 1943, hvor han også har vokst opp. Han forteller at han fikk sin første gitar av sin mormor som 12-åring i 1955, og at han tidlig fikk sansen for dans, sang og musikk. Han lærte å spille gitar av Reidar Larsen i Krokstadelva og senere av Martin Haug. Han bor i dag på Fiskum.

Horne velforening har hatt eldretreff den siste fredag i måneden som tradisjon siden 1980-tallet, og under septembertreffet var det trubaduren Geir Madsen som sto for underholdningen.

– Det var på tide å komme tilbake!

– Jeg har spilt for velforeningen en gang tidligere. Det var visst for en 15-20 år siden, så nå var tiden inne til å komme tilbake en tur.

Astrid Nesthorne, som står bak eldretreffet på Horne gamle skole, kan ikke annet enn å nikke og smile av kommentaren fra den omreisende trubaduren som nettopp har blitt ferdig med sin forestilling for de fremmøtte gjestene på den gamle skolen på Horne.

Trubaduren Geir Madsen fikk en hjertelig mottagelse av Astrid Nesthorne og alle de andre fremmøtte under eldretreffet på Horne gamle skole.

Fra hundebjeff til visesang

Som regel er det bjeffing og hundeglam som er mest fremtredende rundt skolen, siden hundeklubben fra Hokksund benytter både bygningen og området rundt, men denne dagen er det helt andre lyder å høre fra salen i skolens andre etasje.

Gamle klassikere i utvalg

Denne dagen nyter nemlig de omkring tyve fremmøtte av Geir Madsens rikholdige repertoar av gamle revyviser sammen med et rikt utvalg klassikere. Et godt voksent publikum som er både lydhørt og ivrig lyttende, og som knapt våger å sette ned kaffekoppen mens trubaduren synger og spiller – av frykt for å forstyrre forestillingen.

LES OGSÅ:
En til sykehus etter husbrann i Vestfossen

Fredagstreffene er tradisjon

– Vi er en liten gjeng entusiaster som arbeider for å holde tradisjonen med eldretreffene på den gamle skolen i gang, kan Nesthorne fortelle.Sammen Med Eva Skistad og Astrid Røyne tar de imot gjestene denne kvelden, trakterer de med kaffe, snitter og sveler, og sist men ikke minst – et kylturinnslag i regi av den omreisende trubaduren – også kjent som «Trubadurix» for de som kjenner ham.

For han er faktisk ikke helt ulik Trubadurix fra den kjente tegneserien «Asterix og Obelix», med sitt lange lyse hår. På den annen side har han – etter applausen å dømme – en langt bedre sangstemme.

Alle er velkomne på treffene første fredag hver måned!

– Neste fredagstreff vil finne sted 25. oktober klokka 12, legger Nesthorne til, og etter det skal vi ha vårt tradisjonelle julemøte 29. november hvor Jonn Ryghseter skal fortelle om livet på Mjøndalsskauen, og da som nå er alle velkomne avslutter hun.

LES OGSÅ:
NRK reiser på radioturné i Buskerud