Den tradisjonsrike hjørnesteinsbedriften i Krokstadelva, på folkemunne også kjent som «Kalosjen», er nå lagt ut for salg av sine eiere, det svenske konsernet Trelleborg.

Selges innen nyttår

Trelleborg Offshore Norway, som sorterer under konsernets virksomhet innen olje- og gassvirksomhet, er sammen med det tsjekkiske virksomheten for tekniske gummiprodukter rettet mot bilindustrien, planlagt avviklet og solgt innen utgangen av inneværende år heter det i en pressemelding.

De to forretningsområdene i h.h.v. Tsjekkia og Norge hadde ifølge konsernet selv en omsetning på cirka 2000 MSEK, tilsvarende 1,99 milliarder norske kroner i 2020.

Selger seg ut av olje og gass

Også Trelleborgs britiske virksomhet innen offshore, olje og gass i Skelmersdale i England er ifølge en pressemelding sendt ut for tre uker siden, solgt ut. I dette tilfellet til britiske interessenter. Bakgrunnen for salget er som konsernet selv uttrykker det: – Et ledd i Trelleborgs strategi på å fokusere på utvalgte segmenter.

– Skal ikke legge ned

– Vi har lagt virksomheten ut for salg, men skal ikke legge ned fabrikken eller flytte virksomheten. Dette er en strategisk vurdering av vår virksomhet, sier konsernets pressesjef Karin Larsson til Drammens Tidende.

 

KALOSJEN - DA OG NÅ

Trelleborg Offshore – Krokstadelva er en industribedrift innen gummiproduksjon i Krokstadelva i Nedre Eiker. Bedriften har hatt fire ulike navn opp gjennom årene.

Den startet som Den norske Galoge- og Gummivarefabrik i 1896. På folkemunne ble bedriften kalt Kalosjen. Et nytt navn kom ikke før i 1952 da den ble hetende A/S Mjøndalen Gummivarefabrikk.

Som følge av integrering med andre bedrifter i konsernet fikk den i 1971 navnet Viking-Mjøndalen.

AB-Trelleborg Industri kjøpte opp bedriften 01. januar 1987, og den tradisjonsrike fabrikken tok navneforandring til Trelleborg-Viking.

Kilde: Lokalhistoriewiki.no

Skråfoto: GOOGLE EARTH

2021-03061


LES OGSÅ:
Krokstadelva: Brannvesenet på redningsoppdrag - svaner fastfryst i isen
LES OGSÅ:
KROKSTADELVA:
Rundt 150 ungdommer samlet på Årbogen - mange berusede mindreårige