Den pågående sveisingen og trekking av rør langs Vestfosselva bru tar lenger tid enn først antatt. Arbeidet fortsetter derfor med nattarbeid og manuell dirigering på E134.

Rørene, som er 90-100 meter lange og 9 eller 10 i tallet, skal være på plass under brua når alt er ferdig.

Nesten 1 kilometer med rør skal trekkes inn under Vestfosselva bru denne uka.
Foto: EUGEN MYHR / STATENS VEGVESEN

Sveisearbeidene som ble påbegynt mandag ble avløst av trekking av rør senere samme uke.

Fra en trekkekum til en annen

Rørtraséen med kabler føres fra trekkekum på hver side av brua opp og under brua og ned i trekkekum på andre siden av elva. Hvis en ikke klarer å trekke inne rørene fra andre siden må det trolig brukes brulift på natta var meldingen sist uke, og siden har det blitt bekreftet at Statens vegvesen må ta natta til hjelp kommende uke for å få jobben gjort.

Om det blir brulift med manuell dirigering på natt vet vi mest sannsynlig på onsdag, var omkvedet sist uke.

LES OGSÅ:
Skru på lyset i høstmørket - men ikke overdriv

Må bruke brulift

-Vi fikk litt ekstra utfordringer i forbindelse med inntrekning av de lange rørene. Det gjør at vi må bruke brulift for de siste rørlengdene. Dette arbeidet blir gjort natt til mandag og eventuelt natt til tirsdag, forteller Eugen Myhr i Statens vegvesen.

Arbeidene med rørtrekking fortsetter litt ut i neste uke.
Foto: EUGEN MYHR / STATENS VEGVESEN

Ett kjørefelt om natta

Sveising og øvrige arbeider har gått i henhold til planen til tross for ganske utfordrende værforhold. I forbindelse med nattarbeidene tidlig neste uke blir ett kjørefelt på Vestfosselva bru / E134 sperret og trafikken blir dirigert manuelt forbi arbeidsområdet.

Skråfoto: GOOGLE EARTH

2021-01043