Etter en lesestund for barna på Vestfossen kunstlaboratorium i anledning Vestfossen 24 timer på lørdag, ble det også tid til utdeling av poesipriser til to unge vinnere.

Øvre Eikers «bokbamse», Ranveig Nymoen og forfatter Øivind Haanes sto for den høytidelige overrekkelsen av poesiprisen til de to debutantene, tredjeklassingene Elise Stubberud Bergum og Ruben Halvorsen Hals, fra henholdsvis klasse 3A og 3B ved Vestfossen barneskole.

«Ruben er sulten»

RUBEN ER SULTEN

Ruben er sulten og rar
Vet ikke hvor han drar
Men er veldig snar
Vet sjelden hvor han var
Men har alltid et godt svar

Ruben Halvorsen Hals, 3B (9)

Under årets lesestund presenterte Nymoen to underfundige og fargerike bøker for et stort og engasjert publikum, som svarte med stor og åpenbart velfortjent applaus. Et arrangement som ble avsluttet med utdelingen av årets poesipris til de to unge vinnerne.

«Rosen og vinden»

ROSEN OG VINDEN
Hunden ser på TV
Katten tenker Roggbif
Rosen føler at vinden kommer
Jeg skriver brun
Elise Stubberud Bergum, 3A

Opplæring i diktskriving

Øivind Haanes hadde forut for lørdagens arrangement gitt elevene ved Vestfossen barneskole opplæring i diktskriving. Som et resultat av dette kunne de to vinnerne, Elise og Ruben presentere hvert sitt dikt, etter at juryen – bestående av Camilla Otterlei i tillegg til de to som sto for selve overrekkelsen – hadde utpekt de to som vinnere.

LES OGSÅ:
En til sykehus etter husbrann i Vestfossen

De to poetene vant prisen for hvert sitt dikt, Ruben med diktet «Ruben er sulten» og Elise med diktet «Rosen og vinden», som vi har gjengitt her med poetenes tillatelse.