Sabine Schmitz, trolig mest kjent i Norge gjennom TV-programmet Top Gear, måtte gi tapt for kreften sist onsdag forteller Sky News – som velger å kalle henne «Dronningen av Nürnburgring».

Med i Top Gear siden 2004

Schmitz ble verdenskjent da hun deltok i flere episoder av den populære TV-serien Top Gear, som også ble svært populær i Norge. Hun deltok for første gang i programmet i 2004 og ble i 2015 en av fem programledere for showet, etter at Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond forlot programlederrollen.

Nürnburgring sender sine hilsener

I en melding fra Nürnburgring, den kjente tyske motorsportbanen, står det blant annet: – Nürnburgring har mistet sin mest berømte kvinnelige motorsportsjåfør.

Sabine Schmitz var også en kvalifisert helikopterpilot.

LES OGSÅ:
Skuespiller Kjersti Holmen er død

Fikk tilbakefall

I juli 2020 avslørte Schmitz via et Facebook- innlegg at hun hadde hatt «en ekstremt vedvarende kreft» siden slutten av 2017. Hun forklarte at hun hadde søkt behandling og hennes tilstand var i bedring, men hun hadde fått tilbakefall og ville være i behandling igjen.

Ble bare 51 år

På tidspunktet for avsløringen var Schmitz fremdeles gjenganger på Top Gear. Schmitz døde av kreft 16. mars 2021, 51 år gammel.

2021-03049