Dagen i dag er ikke bare ettårsdagen for Jahn Teigens død, men markerer også avslutningen på hans auksjonen etter en karriere som spenner fra 1965 til han i 2012 ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Auksjon

– Pappa hadde elsket dette, sier Sara Skorgan Teigen som onsdag avslutter auksjonen av farens gjenstander på ettårsdagen for hans død.

Også Teigen-statuen ved brygga i Tønsberg bar preg av at det var et år siden den folkekjære musikeren og gjøgleren hadde gått bort.
Foto: GRO NIELSEN

«Kjendisauksjon»

Jahn Teigen og Anita Skorgans eneste datter, Sara Skorgan Teigen avsluttet dermed noe så uvanlig som en «kjendisauksjon» i Jahns navn. Noe som er mer vanlig under andre himmelstrøk.

VG kunne i en artikkel fortelle at på tirsdag formiddag var det Jahn Teigens Petrof-flygel som hadde det høyeste gjeldende budet på 135.000 kroner, mens arbeidsplassen hans – der han skrev mange av sangene sine – lå på 100.000.

NRK kunne siden fortelle at flygelet gikk for 200 000 kroner til planleggerne av et Teigen-museum i Tønsberg, som også fikk tak i de fleste av de unike gjenstandene.

– Flygelet var noe av det viktigste, det er symbolet på der han satt og lagde mye av musikken sin, kunne en av pådriverne for museet, Nick Sandberg fortelle til NRK.

LES OGSÅ:
Møt opp til "torsdagsjam" på Papirhuset i Drammen!

Betydelig gjeld

Pengene kommer godt med for Sara Skorgan Teigen, som i et større VG-intervju i januar sa rett ut at «det er ingen hemmelighet at pappa etterlot seg betydelig gjeld».

En gjeld hun ønsket å dekke inn på denne måten. Samtidig som hun også håpet å ha penger til en minnekonsert og en pris faren ønsket å gi til unge talenter.

Anita Skorgan og Jahn Teigen. Melodi Grand Prix, norsk finale, 1986.
Foto: BO MATHISEN / RIKSARKIVET

Sara Skorgan Teigen forteller til VG at hun setter pris på det engasjementet Tønsbergs innbyggere har vist og har gitt så tydelig uttrykk for at de ønsker et Jahn Teigen-museum

– Musikken hans vil leve videre

– Musikken hans vil jo leve videre, men bak musikken fantes et menneske som var uredd, og så enhver ny situasjon som en mulighet for å skape noe «show» og glede mennesker. Og jeg tror denne uredde tilgangen til livet også har vært med å påvirke mange. Og dette speiles i hans samling, og er en del av ham som jeg håper å kunne videreføre med et museum, sier hun som en avslutning i intervjuet.

LES OGSÅ:
Kongsbergbandet Way Down the Rainbow vant musikkonkurransen Imagine Norway

2021-02071