Tolletatens kvoteapp har fra 2016 til 2021 gitt nær 92 millioner kroner i avgifter til statskassen. Appen er lastet ned nær 1,3 millioner ganger forteller etaten i en pressemelding.

Foto: TOLLETATEN
Mange brukere av appen
Stadig flere laster ned gratis-appen som gjør det enklere for reisende å beregne kvoten og fortolle varer. Fra appen ble lansert i 2016 har reisende fortollet varer for totalt 91.956.429 kroner.
Fortolling via app
Etter at grensene nå er gjenåpnet, reiser flere nordmenn til utlandet. Ikke alle vet at de med få tastetrykk enkelt kan fortolle alkohol og tobakksvarer – og i den nyeste versjonen også varer som elektronikk, klær, kosmetikk og sportsutstyr.
Har du med deg varer over kvoten eller verdigrensen på 3.000 eller 6.000 kroner når du ankommer grensen? Da kan du enkelt gjøre opp for deg i appen og passere på grønt.
– Det er lett å gjøre rett
Tolletaten har de siste årene satset kraftig på utvikling av brukervennlige løsninger, både for privatpersoner og næringsliv. Det skal være lett å gjøre rett på grensen, opplyser tolldirektør Øystein Børmer i Tolletaten.
– Kvoteappen har vært en stor suksess i Tolletaten forenklingsarbeid. Vi ser at den bidrar til at flere velger å fortolle varene sine. Med de siste endringene kan enda flere tolldeklarere det de skal i appen, understreker Børmer.

Foto: TOLLETATEN
Er du i tvil, så bruk Kvoteappen
Er du i tvil om du er innenfor kvoten eller verdigrensen når du ankommer Norge etter en utenlandstur, anbefaler vi å sjekke Kvoteappen. Her får du god informasjon om reglene og hjelp til både utregning og betaling.
Ikke bare alkohol og tobakk
I den nyeste versjonen, har appen fått nytt design og ny funksjonalitet. Tidligere har det kun vært mulig å fortolle alkohol- og tobakksvarer i appen, men nå kan reisende også fortolle andre typer varer, og både Vipps og kredittkort kan benyttes.

Arkivfoto: THOR HÅKON ULSTAD / TOLLETATEN
Også klær må fortolles
– Få vet at de skal fortolle for eksempel klær de har handlet på reise i utlandet, hvis klærne koster mer enn det som er satt som verdigrense. Nå kan du gjøre dette på farten via mobilen, og du slipper å måtte stoppe på rød sone, forklarer Monica Nyhagebråten, som er avdelingsdirektør for brukerdialog i Tolletaten og prosjekteier for videreutvikling av appen.
EP2022-02018