Fiskum Skytterlag viste hva de var gode for under årets Landsskytterstevne, og to av lagets unge skyttere kom da også på pallen på Evjemoen. Den ene til og med som Norgesmester.

God stemning på Evjemoen

Årets Landsskytterstevne, som gikk på Evje i regi av Evje og Hornnes Skytterlag over en uke fra 2. til 9. august, lover da også godt for både rekrutteringen og den gode lagånden i Fiskum Skytterlag, hvis vi skal tro Rita Endsjø, som fulgte med i lagets dugnadsgjeng under stevnet. Men her taler trolig også resultatene etter Landsskytterstevnet sitt tydelige språk.

– Godt samhold i laget

Alle skytterne hadde hele resten av laget som heiagjeng. Her er det Sara Havik Johnsen som skal i ilden mens Ingeborg Gjøsæter Tyse har plakaten klar.
Foto: RITA ENDSJØ

– Laget har et utrolig godt samhold og et veldig godt miljø, kan hun fortelle. Noe hun understreker ved å fortelle at alle skytterne ble møtt av heiarop fra en trofast heiagjeng når de kom fra standplass.

– Resultatene spilte ingen rolle for heiagjengen, som heiet sine lagkamerater frem uansett plassering.

Rekruttskytter Elisabeth Havik Johnsen (12) mottar her sin bronsemedalje etter solid skyting med hele 99 poeng i finalen.
Foto: RITA ENDSJØ

Elisabeth Havik Johnsen tok bronse

Allerede på mandag viste da også Fiskumskytterne hva de var gode for, da Elisabeth Havik Johnsen (12) prikket inn 250 poeng av 250 oppnåelige allerede på innledende skyting i klassen rekrutter for skyttere mellom 11 og 13 år.

LES OGSÅ:
Trepåfall i Lurdalen ga strømbrudd på Fiskum

Noe som også var personlig rekord og 2. plass før finalen for den unge jenta. Av hele 269 skyttere i klassen, endte hun da også opp med en flott 3. plass totalt.

I den samme finalen klatret Sebastian Endsjø (12)  fra 38. til 21. plass, under finalerunden i konkurranse med hele 66 skyttere, der han var en av åtte skyttere som blinket inn fullt hus. Tross hele 242 poeng var Stian Solheim (12) her noen få poeng fra å kunne konkurrere i finalen.

Første år som juniorskyttere

På tirsdag var det klassen for juniorer mellom 13 og 17 år sin tur, og her var alle Fiskums juniorskyttere med for første gang i klassen.

Helene Veres Andreassen skjøt her 240 av 250 oppnåelige, men minst like imponerende var nok resulatet til til Emma B. Solbakken med 224 poeng, til tross for at hun kun har deltatt på fem treningskvelder på denne øvelsen.

Sara Havik Johnsen har nettopp komet ut fra standplass etter innledende skyting. Her sier smilet trolig alt om resultatet.
Foto: RITA ENDSJØ

Solid skyting av juniorene

Her skjøt Ingeborg Gjøsæter Tyse (16) seg opp til hele 243 poeng i innledende skyting. Et resultat som dessverre ikke holdt til plass i finalen.

Oda Isnes Tyse (17) greide imidlertid sammen med Sara Havik Johnsen å komme til finalen med henholdsvis 247 og 249 poeng.

LES OGSÅ:
FISKUM:
Fartskontroll på Kongsbergveien - tre fikk forelegg for hastighet

– Under onsdagens juniorfinale fikk Oda problemer med stillingen, forteller Rita Endsjø, som åpenbart syns dette var leit siden resultatene ellers var så gode.

Dette førte til at den unge jenta endte med 95 poeng av 100 oppnåelige. Her dro Sara til med 100 poeng, og endte dermed på en 11. plass opp fra 14. plass.

Oda Isnes Tyse Norgesmester i skogsløp

Torsdag var Oda Isnes Tyses (17) store dag, da hun kunne smykke seg med tittelen Norgesmester etter et skogsløp hvor hun gjorde en formidabel innsats med poengene 28/18, hvorav 18 altså var innertiere. Her kom Ingeborg i tillegg på en respektabel 7. plass.

På fredag var det Philip Saude (18) sin tur. Han var eneste deltager i eldre junior, og tok en solid 5. plass i feltskyting. Her tok i tillegg Elisabeth en 9. plass i rekruttklassen.

Det var en godt sammensveiset gjeng som representerte Fiksum Skytterlag under årets Landsskytterstevne. Her representert ved (f.v.) Elisabeth Havik Johnsen, Oda Isnes Tyse, Emma Solbakken Børdalen, Sebastian Endsjø Johnsen og Sara Havik Johnsen.
Foto: RITA ENDSJØ

En skuffet Emma Flesaker satser på Elverum i 2020

Under TV sendingen av ungdomslaget var det Emma Flesaker (14) sin tur til å være i ilden som debutant som seniorskytter på en foreløpig 14. plass.

LES OGSÅ:
FISKUM:
Brann i kompostbinge i Gamle Kongsbergvei

Her gjorde dessverre nerver og feil i tellinga sitt til at hun endet på en 15. plass totalt med 95 poeng, og de som fulgte laget på TV-skjermen kunne da også registrere at det kom noen ukvemsord fra jenta da resultatet ble bekjentgjort.

– Emma sa selv at hun går for Kongelaget neste år – når hun får inn litt mer rutine, kan Rita Endsjø fortelle, med et smil og et nikk som gjør det klart at dette er noe hun også har troen på.

Ikke bare rekrutter og juniorer…

Også godt voksne skyttere var representert blant Fiskumskytterne. Her er det Åse Moa (79) som er i aktivitet på standplass.
Foto: METTE BØRDALEN SOLBAKKEN

Allerede klar for neste års Landsskytterstevne

I tllegg til de yngste deltagerne, var også godt voksne skyttere som Åse Moa, Kjell Flesaker, Eirik Bakke og Knut Lande med som representanter under årets Landsskytterstevne, men de kom denne gangen helt i skyggen av Fiskums unge garde. De har på sin side allerede har gjort det klart at de vil bli å finne også på neste års Landsskytterstevne, som vil finne sted på Terningmoen i Elverum.

– Vi har allerede valgt oss ut den campingplassen i Elverum som vi vil være på, forteller Rita Endsjø med et stort smil.