Torsdag formiddag hadde forsikringsselskapet If mottatt 240 skademeldinger fra storbrannen på Stavanger lufthavn Sola. Antallet er ventet å stige.

Antallet skademeldinger stiger fortsatt

Tilstanden til mange av de skadde bilene er fortsatt uavklart fordi det ikke er tilgang til P-huset, men skadebehandlingen er likevel startet, forteller forsikringsselskapet If i en pressemelding.

Mange av bilene som sto inne i parkeringshuset på Sola er brent opp og må kondemneres. Foto: IF

Den første totalskadde bilen er allerede innløst.

– Det er også flere biler som er blitt skadet i forskjellig grad på parkeringsområdet P7 rett utenfor P-huset, opplyser informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

If har siden tidlig onsdag formiddag hatt tekniske skadeinspektører og skadebehandlere til stede på flyplassen for å svare på spørsmål fra kundene, starte skadebehandling og bidra til praktisk hjelp.

Takstleder Lars-Helge Ørland og teknisk inspektør Geir Sandnes er en del av If-gruppen som hjelper forsikringskunder på Sola. Foto: IF

– På parkeringsområdene som er utendørs har mange biler fått sot på bilen. Vi blir med ut og gjør en nøye vurdering av om bilen kan starte trygt. Er det sot på bilen, kan nemlig soten bli dratt inn i friskluftanlegget – hvis dette begynner å gå – og gi luktskader inni kupeen. Denne lukten er vanskelig å fjerne. Hvis bilen ikke kan brukes med én gang, sørger vi for at bilen blir sendt til forsvarlig og fagmessig rens, vask og polering, sier Clementz.

LES OGSÅ:
Mann i 40-årene omkom i brann i Mjøndalen i natt

If har satt sammen en spesialgruppe på sitt skadesenter for å ta seg bilskadene fra Sola.

– Mange i Rogaland vil trenge ny bil nå

– Det gjør at skadebehandling blir så enkel og smidig som mulig for kundene. Det vil være mange i Rogland som trenger ny bil i tiden framover, sier Clementz.

Leiebil dekkes av kaskoforsikring

Mange har behov for leiebil for å dekke sitt transportbehov i hverdagen. Det er dekket på kaskoforsikring i inntil 10 dager. Disse leiebildagene er egentlig laget for å dekke et behov hvis bilen er på verksted under helt andre omstendigheter.

– Men vi prøver å finne smidige løsninger i samarbeid med kunden hvis det er nødvendig ut over dette, sier Clementz.