Den politiske situasjonen i Irak utvikler seg fra vondt til verre. Regionen er preget av krig, konflikt og motstand. Regimet fører en bevisst tyrannisk politikk mot kurderne og andre minoriteter.

Foto: PRIVAT

Korrupsjon og autoritære tendenser er de fremste kjennetegnene. Den militære maktbruken trappes opp. Undertrykkingen intensiveres.

– Nordmenn har en påvirkningsmulighet

Nordmenn har en påvirkningsmulighet. Solidaritet med Kurdistan (Sol-Kurd) i Vestfold & Buskerud støtter kurdernes kamp for organisasjons- og yttringsfrihet.

Nadia Murad. Foto: U.S. DEPARTMENT OF STATE

Gratulerer Nadia Murad med Nobels fredspris

Folk har rett til å bestemme over sin egen skjebne. Solidaritet med Kurdistan (Sol-Kurd) i Vestfold & Buskerud gratulerer Nadia Murad med Nobels fredspris.

Solidaritet med Kurdistan hilser dere, og ønsker alle en riktig god Jul og et godt nytt år.

NADIA MURAD

  • Murad ble kidnappet av Den islamske staten Irak og Levanten (IS) som angrep hennes hjemby 2. august 2014.
  • IS forøvet folkemord på yasidiene som bodde der.
  • I tiden som IS-fange ble Nadia Murad utsatt for gjentatte voldtekter og overgrep.
  • I oktober 2017 utkom Nadia Murads selvbiografi om egne opplevelser, The Last Girl som var skrevet sammen med Jenna Krajeski. Boka ble i 2018 oversatt til norsk under navnet Den siste jenta.
  • Murad ble sammen med den kongolesiske legen Denis Mukwege tildelt Nobels fredspris for 2018 for deres kamp mot seksualisert vold brukt som våpen i krig og væpnede konflikter.
LES OGSÅ:
- Når dumskapen dyrkes for åpen scene

Kilde: Wikipedia