Sparebanken Øst gir 16,5 millioner kroner i støtte til totalt 75 lag, foreninger og stiftelser på det sentrale Østlandet. Midlene kommer fra bankens overskudd gjennom støtteordningen Spire.

Sparebanken Øst ønsker å bidra til at det blir bedre for barn og ungdom å vokse opp i vår region og støtter tiltak som er rettet mot dem står det i pressemeldingen.

– Dette gjør vi gjennom Spire, der midlene i hovedsak er satt av til lag, foreninger og stiftelser innen idrett, kultur, frivillighet og humanitært arbeid. Midlene benyttes til tiltak rettet mot barn og unge, talentutvikling, anlegg og utstyr, sier Per-Øyvind Mørk i Sparebanken Øst.

Fem lag, stiftelser og forbund får over 1 million kroner

I 2021 er det fem lag og særforbund som får 1 million kroner eller mer:

  • Mjøndalen IF får 2 000 000 til utvikling av foreningen og aktivitetsprosjekter.
  • Solberg Sportsklubb får 1 850 000 til nytt Led lysanlegg og aktivitetsprosjekter.
  • Drammens Ballklubb får 1 700 000 til påbygg av klubbhus og aktivitetsprosjekter.
  • Idrettsforeningen Birkebeineren får 1 255 000 til utskiftning av kunstgress og aktivitetsprosjekter.
  • Norges Skøyteforbund, hurtigløp, får 1 000 000 kroner til utvikling av sitt talentlag.
LES OGSÅ:
Ring banken - du betaler trolig for mye på boliglånet

Idrett og kultur

Blant andre lokale lag og foreninger som blir tilgodesett, kan nevnes Vestfossen idrettsforening som får 850 000, Frelsesarmeen Hokksund korps får 330 000 og Vestfossen kunstlaboratorium blir tilgodesett med 300 000 kroner.

Oppgraderer klubbhuset i Vestfossen

Til Eikerbladet forteller leder i Vestfossen idrettsforening at Sparebanken Øst er foreningens hovedsponsor, og at pengene de har blitt tildelt vil bli brukt til å oppgradere klubbhuset.

– Vi setter stor pris på å ha en lokalbank som spiller på lag med idrettslaget. Vi bygger ut klubbhuset og oppgraderer med nytt kjøkken og helt nytt treningsrom. Støtten vil legge til rette for større aktivitet, og det vil gi oss muligheter til å kunne bruke klubbhuset enda mer enn det vi gjør i dag. Vi er veldig takknemlige, sier Solbakken til avisa.

En rund sum på 200 000 får hver av foreningene; Hokksund idrettslag, Hokksund pistolklubb og Idrettsforeningen Eiker Kvikk.

Flere barne- og ungdomsteatre får støtte

De yngste i Eikerbygda blir også tilgodesett, ved at Nedre Eiker- og Røren barne- og ungdomsteater får 125 000 hver, mens Fiskum barne- og ungdomsteater får 75 000. Samme sum som teatrene på Konnerud og Mjøndalen ble tildelt.

LES OGSÅ:
Fem lokale talenter deler Sparebank Østs stipend på 140 000 kroner

En komplett liste over Spire-tildelinger i 2021 finner du her…>

Håper du å bli med på neste års Spire-tildelinger, er fristen 1. mai, og link til hvor du søker støtte finner du samme sted.

Langsiktige avtaler

Mens langt de fleste av årets Spire-mottakere er tildelt et engangsbeløp, er det inngått treårige avtaler med 10 idrettslag i Drammen og Øvre Eiker. Avtalene er inngått med de idrettslagene med flest medlemmer under 19 år og inkluderer alle gruppene i de ulike idrettslagene, står det å lese i meldingen fra Sparebanken Øst.

Banken har også inngått langsiktige avtaler med fem barne- og ungdomsteatre i de samme kommunene, noe også årets tildelinger bærer bud om.

Frelsesarmeen i Drammen og Hokksund

Banken har funnet en svært god samarbeidspartner i Frelsesarmeen, kan Mørk fortelle.

– Vi har et spennende og nyttig samarbeid med de to lokallagene til Frelsesarmeen, i Drammen og Hokksund, sier Mørk. Avtalene er langsiktige. Frelsesarmeen benytter midlene til velferdsarbeid for mennesker i ulike livssituasjoner.

LES OGSÅ:
Sparebanken Øst utvider staben med tre direktører

Gammel tradisjon

Sparebanken Øst sine gavetildelinger har tradisjon tilbake til 1800-tallet, og i alle disse årene har en betydelig del av sparebankens overskudd blitt ført tilbake til lokalsamfunnet.

– Sparebankene er den mest sentrale private bidragsyteren til kultur, idrett, frivillighet og humanitært arbeid. Hundrevis av små og store prosjekter drives og nyter godt av støtten de får fra sin lokale sparebank, avslutter Per-Øyvind Mørk.

SPAREBANKEN ØST

Sparebanken Øst ble etablert i 1843 og er en norsk alliansefri sparebank med hovedkontor i Drammen, med 30 kontorer på Østlandet.

I tillegg til bankvirksomheten består konsernet av datterselskapene AS Financiering, Sparebanken Øst Boligkreditt AS, Sparebanken Øst Eiendom og Øst Inkasso.

Kilde Wikipedia

2022-EP01005