Politiet etterlyser nå mulige vitner i forbindelse med en mulig seksuell krenkelse av et barn i barneskolealder i Solbergelva tidlig i forrige uke.

Hendelsen skal ifølge politiet, som har avhørt barnet, ha skjedd utendørs i tidsrommet mellom 13.30 og 15.30 tidlig i forrige uke, og politiet ber foreldre og foresatte om «å utvise normal aktsomhet inntil videre», som er ordlyden i meldingen på politiet.no.

—Dette er et lite nærmiljø, og det er forståelig at dette oppleves skremmende. Det er derfor politiet gjør et grundig arbeid innledningsvis for å finne ut hva som har skjedd, er meldingen fra politiadvokat Hildegunn Teigen.

Voksen mann

Politiet har foretatt undersøkelser på stedet, og har hatt en siktet i saken som beskrives som en voksen mann. Mistanken mot denne personen er imidlertid betydelig svekket ifølge Teigen, som legger til at barnets historie er av en slik art at politiet tar dette alvorlig.

Politiet kan videre fortelle at denne hendelsen ikke har sammenheng med et tidligere forhold, der et barn ble utsatt for et overgrep i kommunen.

LES OGSÅ:
SOLBERGELVA:
Eldre bilfører kjørte av veien og i et gjerde - kjørte deretter fra stedet

Rundspørring på stedet

Politiet vil i dag gjennomføre rundspørring i nærområdet til der hendelsen angivelig har skjedd. Hensikten med dette er å kartlegge om noen har observert noe mistenkelig i det aktuelle tidsrommet.

Tipstelefon

Nedre Eiker kommune og skolen som barnet går på er informert om hendelsen. Politiet har opprettet en tipstelefon i saken, og ber de som kan ha observert noe mistenkelig i det aktuelle tidsrommet å ta kontakt på telefon 33 34 44 00.

Kommunen har lagt ut informasjon om hendelsen og forslag til tiltak, både på kommunens nettsider og på egen Facebookside

FAKTARUTE
[icon name=»info-circle»] Lov om straff (straffeloven):

§ 305. Seksuelt krenkende atferd mv. overfor barn under 16 år

Med bot eller fengsel inntil 1 år straffes den som

a) i ord eller handling utviser seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor barn under 16 år.

b) tvinger eller forleder et barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd, med mindre forholdet rammes av strengere bestemmelser.

LES OGSÅ:
Kronikk: Ønsker dialog med innbyggerne i Nye Drammen kommune