Hele 27 forenklede forelegg i tillegg til tre førerkortbeslag, ble det nedslående resultatet da utrykningspolitiet hadde fartskontroll på tre utsatte steder i distriktet i dag.

Kontrollene fordelte seg mellom de fartsutsatte stedene Knivedalen i Skotselv, Vinnes i Solbergelva og Skollenborg i Kongsberg, som alle tre har vist seg som rene fartsetapper for en del bilførere når UP også tidligere har vært på plass med lasermåleren.

UP-sjef Runar Karlsen.
Foto: UTRYKNINGSPOLITIET

Kontrollene vil økes

Når UP-sjef Runar Karlsen (bildet) i dag forteller at etaten tok mer enn 91.000 for å ha kjørt for fort i 2018, og i tillegg kunne love at antall kontroller ikke bare skulle opprettholdes, men også økes inneværende år – tyder dagens kontroller på at han vil holde ord.

Knivedalen

Ved kontrollen i Knivedalen ved 9-tiden i dag ble høyeste hastighet i 50-sonen målt til 82 km/t i 50-sonen, noe som naturlig nok førte til det ene av to førerkortbeslag på stedet. I tillegg ble det ilagt 10 forenklede forelegg i løpet av den tiden kontrollen varte.

LES OGSÅ:
Solbergelva: Hele 15 bilførere tatt i fartskontroll

Vinnes

Senere på dagen, ved 13-tiden, ble kontrollen forflyttet til Vinnes og Solbergelva. Her ble to bilførere anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort i tillegg til at en bilfører som holdt en hastighet på mer enn det doble av hva som er lovlig på stedet, fikk sitt førerkort beslaglagt. Vedkommende vil trolig ikke vil få det tilbake før tidligst i 2021. Mer eksakt så ble bilfører her anmeldt for å ha holdt en hastighet av hele 133 km/t på et sted hvor fartsgrensen er 60 km/t.

Skollenborg

Den siste kontrollen ble foretatt noe senere i Skollenborg, hvor hele 11 bilførere ble ilagt forenklet forelegg for å ha kjørt for fort i 60-sonen på stedet. Høyeste hastighet her sto et vogntog for, som ble stoppet og ilagt et forenklet forelegg etter å ha holdt en hastighet på 76 km/t.

 

FAKTARUTE

Hva sier forskriften om forenklet forelegg?

Hvis fartsgrensen på stedet er 60 km/t eller lavere, er dette satsene ved fartsoverskridelser:

  • Til og med 5 km/t – kr 800,-
  • Til og med 10 km/t – kr 2 100,-
  • Til og med 15 km/t – kr 3 800,-
  • Til og med 20 km/t – kr 5 500,-
  • Til og med 25 km/t – kr 8 500,-
LES OGSÅ:
Kjedekollisjon i Krokstadelva - fire til sykehus

I tillegg til dette, vil det medføre inntil tre prikker når hastigheten er målt til mer enn 10 km/t over lovlig hastighet i en 50- eller 60-sone.

I de tilfeller hvor fartsgrensen på stedet er 60 km/t, som i det mest graverende tilfellet i denne saken, og hastigheten blir målt til mellom 130 og 136 km/t, vil det normalt innebære tap av førerretten i 28 til 32 måneder.