En rekke personbiler, busser og vogntog har vært involvert i trafikkuhell siden snøværet slo til onsdag kveld. Snøværet kulminerte ved 16-tiden torsdag og er nå i ferd med å avta.

– Svært mye snø

Sør-Øst politidistrikt melder om en rekke utforkjøringer som trolig har sammenheng med det Meteorologisk institutt beskriver som «svært mye snø» med fareklasse oransje – stor fare. Så langt har snøværet vart sammenhengende fra onsdag kveld.

Dødsulykke i Nesbyen

I Nesbyen ble det ved syvtiden meldt om en front mot front-ulykke mellom lastebil og personbil, der den 19 år gamle kvinnen som kjørte personbilen omkom på stedet. Politiet fortalte ved tolvtiden at det fremdeles er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, og at det er mye snø og vanskelige kjøreforhold på stedet.

LES OGSÅ:
Mann i 70-årene omkom etter utforkjøring i Vestfossen

Vogntog fast på Kjellstad

Videre kunne politiet i dag melde om et vogntog som ved sekstiden sist natt sto fast ved Circle K på Kjellstad i Lier.

Busser kjørte av veien

Videre kunne politiet melde om en buss som litt før klokka ni hadde sklidd av veien i Stensethbakken i Krokstadelva. Dette førte til at veien ble stengt en stund i forbindelse med berging.

Av andre hendelser kan nevnes at en buss sperret veien i Gamle Kongsbergvei på Fiskum ved ellevetiden i dag. Den fikk etter hvert bistand fra Falck for å komme videre opp og over Dunserudstupet som har 8 prosent stigning.

Falck slapp ikke taket i bussen før den hadde kommet trygt opp Dunserudstupet på Gamle Kongsbergvei.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Vogntog fast på Kongsbergtoppen

Også i Kongsberg skapte store kjøretøy problemer. Blant annet hadde et vogntog klart å kjøre seg fast ved utkjøringen fra Plantasjen på Kongsbergtoppen ved tolvtiden.

Lastebil mot personbil på Nordbyveien

Ved ettiden kunne politiet igjen melde om en trafikkulykke. Denne gangen i Drammen mellom en personbil og en lastebil på Nordbyveien ved avkjøringen til Eikhaugen. Her gikk meldingen videre ut på at to personer var involvert, og at fører av personbilen hadde smerter i nakken.

LES OGSÅ:
FISKUM:
Amper stemning da bil sneiet borti barnevogn på Gamle Kongsbergvei

2021-03027