Slik var 17. mai på Fiskum – etter to år med pandemi

- Se video med bildekavalkade fra årets barnetog.

Etter to års fravær var 17. mai-arrangementene på Darbu skole nok en gang på plass, og i tillegg var barnetoget på Fiskum trolig større enn på mange år.

Presis klokken 12.00 gikk starten for det tradisjonelle barnetoget på Fiskum – som ikke har funnet sted de to siste år, men som nå er på plass igjen. Mange hadde valgt å bivåne barnetoget i det de passerte Darbu skole, for siden å hekte seg på for å bli med videre.

Tradisjonen tro er det mange kameraer – og mobiler – fremme på en dag som denne. Og da er det viktig å bruke tiden effektivt før toget kommer.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Flere sluttet seg til

For etter Darbu skole, gikk turen opp Nyveien og forbi Trollstua barnehage – hvor enda flere sluttet seg til barnehagens avdeling – som allerede var på plass i toget.

Små og store fra Trollstua barnehage passerer Trollstua.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Alt dette mens Fiskum skole- og ungdomskorps stemte i med kjente marsjer underveis på Ørretveien og deretter tilbake til skolen – hvor 7. klasses foreldre stilte opp med alt fra gratis is til leker for barna.

Tre av jentene fra Fiskum skole- og ungdomskorps, som selvfølgelig hadde «Ja, vi elsker» som en av melodiene på repertoaret denne dagen.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

17. mai-tale

Før det igjen, var det at trappa til skolen – tradisjonen tro – fungerte som scene for blant annet tale for dagen, denne gangen holdt nærmest som en duett av Marcus og Sanna.

LES OGSÅ:
Hokksund: "På kjøretøyet skal storfolk kjennes!"

– Vi må aldri glemme hvor heldige vi er

De tok de to siste årene med pandemi, hjemmeskole og Teams på kornet, før tema skiftet til dagens situasjon – med krig i Ukraina. I grell kontrast til den frihet, den selvstendighet og det demokratiet vår egen grunnlov ga oss for hele 208 år siden.

For som Marcus så tydelig sa det: – Vi må aldri glemme hvor heldige vi er.

Og Sanna fortsatte: – Sett pris på alt dere har og alle rundt dere. Dette er en spesiell og fantastisk dag som alle har gledet seg til.

VIDEO MED BILDEKAVALKADE

Eikerposten har sammenfattet en bildeserie fra 17. mai-toget, som du vil se på videoen vi har laget som et rent eksperiment øverst på siden.

EP2022-05022