Mye tyder nå på at krefter arbeider for å gjeninnsette Jon Helgheim (39) på førsteplassen på Buskerud Frps liste til Stortingsvalget i 2021, etter at Morten Wold (53) tok plassen etter votering 23-17.

– Skittent spill

Helgheim selv kaller opptrinnet på Kongsberg et «skittent spill» for å få ham fjernet fra Stortinget, om det som foregikk i kulissene under Buskerud Frps nominasjonsmøte i byen.

Underskriftskampanje

I lys av dette er det nå igangsatt en underskriftskampanje i regi av Mette Monsen som er studieleder i Time Frp, for å beholde Helgheim på Stortinget. En aksjon som mandag kveld hadde passert 2600 underskrifter.

Trakk seg – kom deretter tilbake

Reaksjonene er sterke etter at Morten Wold, som først gjorde det klart at han trakk seg fra førsteplassen, gjeninntrådte på scenen som Helgheims motkandidat etter innspill fra lokallag i partiet.

TV 2 skriver at Frp neppe får to representanter på Stortinget fra Buskerud og Helgheim er helt ute av listen etter at han tapte kampvoteringen. Helgheims har selv gjort det helt klart på Facebook at han ikke var villig til å stå på andreplass, og skrev følgende:

LES OGSÅ:
Per Erik Bjørnstad fra Mjøndalen som kandidat for Helsepartiet til Stortinget

– For stor risiko med 2. plass

– En valgkamp for meg på andreplass i Buskerud vil bety jobbing døgnet rundt i flere måneder, hvor jeg risikerer å ikke bli valgt inn. Jeg kan ikke sette meg selv og familien i en situasjon hvor jeg ofrer alt, for å stå igjen helt uten noe dagen etter valget.

Helgheim har sammen med Sylvi Listhaug vært en av de mest fremtredende politikerne i Fremskrittspartiet.

Forslag om ekstraordinært nominasjonsmøte

I tillegg til underskriftsaksjonen som er igangsatt, forteller administrator for den 12 000-medlemmer store «Gruppa for Frp-venner» på Facebook Thorstein Skårnes, at det også fins en mulighet for å kalle inn til ekstraordinært nominasjonsmøte i Buskerud Frp:

– Det finnes en mulighet for at en tredel av lokallagsmedlemmene eller en tredel av lokallagene krever et ekstraordinært årsmøte, og at årsmøtet bestemmer at det skal være et nytt nominasjonsmøte.

Fortsatt åpen for nominasjon

Jon Helgheim selv har fortalt TV 2 at han ikke utelukker at han kan komme til å stille til valg på et nytt nominasjonsmøte.

LES OGSÅ:
Jon Helgheim er tatt inn i varmen i Fremskrittspartiet igjen - denne gangen i Oslo

I et intervju i Drammens Tidende i dag kommer det klart frem at Helgheim også ser for seg andre muligheter for en plass på Stortinget:

– Det er bare å ringe!

– Jeg får se hva som dukker opp. Jeg kommer ikke til å kaste meg inn i kampen om topplasseringen i et annet fylke for å skvise ut en lokal kandidat. Men hvis det er et fylke som sliter med å fylle førsteplassen, så er det bare å ringe, sier han halvveis på fleip.

Fra Kommunikasjonssjef Kjetil Løset i Fremskrittspartiet har Eikerposten mottatt følgende fra nominasjonsmøtet på Kongsberg 28.november:

STORTINGSVALGLISTE FOR FREMSKRITTSPARTIET I BUSKERUD VALGDISTRIKT
1. Morten Wold Modum
2. Lavrans Kierulf, Drammen
3. Eilev Bekjorden, Flesberg
4. Nina Lauritzsen, Hole
5. Trond Carell Nyhus, Ringerike
6. Morgan Langfeldt, Lier
7. Liv Torunn Torpe, Ål
8. Kristin Gjerde, Drammen
9. Nikolay Edin Larsen, Drammen
10. Bjørn Erik Sørli, Modum
11. Mary-Ann Tabrizi, Kongsberg
12. Trond Bermingrud, Øvre Eiker
13. Torbjørn Zareus Bergen, Jevnaker
14. Carl William Nordby, Lier

2020-11050

LES OGSÅ:
- Fremskrittspartiet skal redde barnehagesektoren