VIDEO:
Sian-leder presset av veien – kvinnelig bilfører pågrepet

- Politiet tror det har sammenheng med koranbrenning kort tid før hendelsen.

Sian-leder Lars Thorsens terrengbil med fem personer om bord ble regelrett torpedert av kvinnelig bilfører kort tid etter at flere fra den islamkritiske gruppen tente på koranen.

Presset av kvinne i personbil

Den kvinnelige bilførerens kjøring også forut for hendelsen ble fulgt på video av bilen som lå bak hennes Mercedes personbil og Thorsens Mercedes terrengbil på E6 ved Mortensrud i Oslo.

Den kvinnelige bilføreren prøvde allerede ved innkjøringen til E6 å presse Thorsens terrengbil.
Foto: SKJERMDUMP FRA VIDEO

Fotografen oppgir å komme fra Alternativ Media, som oppgir på sin Facebookside at de gjennom livesendinger, videoer og artikler dekker det MSM (Mainstream media) ikke forteller.

Hele seansen, som du også finner her,  ble siden publisert via en Youtube-konto med navn Tappestream.

Bilfører er pågrepet

Politiet har nå pågrepet den kvinnelige føreren av den andre bilen, som trolig er av pakistansk herkomst.

Kvinnen er siktet for forsettlig påkjørsel og grov kroppsskade.

– Siktelsen kan endre seg etter hvert som vi gjennomfører avhør og får kunnskap om det som skjedde i forkant, sier innsatsleder Tore Barstad til NRK.

LES OGSÅ:
MJØNDALEN:
Kjørte i bom på E134 - fikk førerkortet beslaglagt

Kvinnen foretok en  «fishtailing»

Kvinnen benyttet en teknikk kalt «fishtailing» for å velte den to tonn tunge Mercedes terrengbilen. Teknikken går ut på å plassere fronten på egen bil inntil bakskjermen på bilen man ønsker å få i spinn, for deretter å vri rattet brått mot den andre bilen.

Resultatet av dette er gjerne at den andre bilen spinner rundt, eller som i dette tilfellet – blir kastet rundt og på taket.

Politiet: – Sian trolig påkjørt med vilje

NRK melder at politiet «har grunn til å tro at bilen til Sian ble påkjørt med vilje noe som medførte at den kjørte ut og havnet på taket. Fører av den andre blir pågrepet og kjørt arresten».

I bilen til Sian var det fem personer, og innsatsleder Tore Barstad melder at fire av disse er kjørt legevakt, mens den siste er kjørt sykehus.

Anna Bråten skadet

Document.no melder at Anna Bråten, en av Sians mest aktive medspillere, er skadet i ryggen etter rundvelten. Mye tyder derfor på at det er hun som er kjørt til sykehus.

LES OGSÅ:
ÅMOT:
Fotgjenger påkjørt i gangfelt - bilfører fikk førerkortet beslaglagt

Sian skal i forkant av koranbrenningen på Mortensrud ha søkt om tillatelse til å gjennomføre en politisk demonstrasjon, men skal ha fått beskjed fra politiet i Oslo om at det ikke var trygt ifølge NRK.

Grunnen skal ha vært terrorangrepet utenfor London pub sist helg.

Politiet sa nei til demonstrasjon

I sitt avslag skrev politiet blant annet at de etter en helhetsvurdering var kommet frem til at demonstrasjonen ikke kunne gjennomføres «slik trusselsituasjonen er i dag».

Bildet viser Thoresens to tonn tunge Mercedes Geländewagen, umidelbart etter at den ble presset ved «fishtailing» av bilen til venstre, og umiddelbart før den havner på taket.
Foto: SKJERMDUMP FRA VIDEO

EP-2022-07003