Det kom neppe som noen stor overraskelse at det blir Senterpartiets færstekandidat, Knut Kvale, som skal håndtere ordførerklubba i Øvre Eiker i de kommende fire år

Arbeiderpartiet fikk varaordføreren

Mer overraskende er det trolig at det ikke skulle bli Arbeiderpartiets førstekandidat, Niclas Tokerud, men derimot Bente Skårdal Kleven som skulle få vervet som varaordfører. Kanskje litt skuffende for Tokerud, men nå hadde treoss alt Arbeiderpartiet plassert Kleven i posisjonen som varaordførerkandidat, og slik ble det da også.

Senterpartiet takker for tilliten

Øvre Eiker Senterparti skriver i en pressemelding nå i kveld at de vil få takke for tilliten de har blitt vist ved valgresultatet.

– Med tillit kommer ansvar og Senterpartiet er klare til å ta dette ansvaret, legger partiets leder, Kim Mogen Myhre, til.

Forhandlingsutvalgets beslutning er enstemmig

– Det har vært viktig for SP å se på alle muligheter i forbindelse med forhandlingene etter valget. Noen synes kanskje det har blitt brukt lang tid, men for å komme frem til det beste for kommunen de neste fire årene har vårt forhandlingsutvalget brukt dagene til det fulle etter valget, og har nå kommet frem til et resultat som vi enstemmig står bak og ser på som det beste for Øvre Eiker, fortsetter Myhre.

LES OGSÅ:
Trude Andresen slutter som kommunedirektør i Øvre Eiker

Samarbeidskoalisjon på venstresiden

Senterpartiet forteller videre at de ser frem til den kommende samarbeidskoalisjonen med SP, AP, SV og MdG, og ser da også frem til et godt og fruktbart samarbeid i kommende kommunestyreperiode.

«Hele Øvre Eiker»

– Vi ser frem til et samarbeid hvor de ulike partiidentitetene ikke forsvinner og samarbeidskoalisjonens motto er «Hele Øvre Eiker».

– Vi vil få takke samtlige partier i Øvre Eiker for en god og verdig valgkamp og håper vi kan fortsette det gode politiske klimaet vi har her i kommunen, med fokuset på hva som er til det beste for våre innbyggere.

Niclas Tokerud får ansvaret for gruppelederkollegiet

Senterpartiets Knut Kvale blir nå Øvre Eikers nye ordfører. Arbeiderpartiets Bente Skårdal Kleven blir varaordfører og gruppelederkollegiet med de fire gruppelederne for SP, AP, SV og MdG ledes av Arbeiderpartiets Niclas Tokerud.

Slik vil den politiske ledelden i Øvre Eiker bli i de kommende fire år:

  • I formannskapet vil Senterpartiet ha fire plasser, Arbeiderpartiet to og Sosialistisk Venstreparti en plass.
  • Arbeiderpartiet vil lede fagkomité 1 (plansaker, planlegging og teknisk drift) og 2 (oppvekst), Miljøpartiet de Grønne vil lede fagkomité 3 (næring, miljø og kultur) og Senterpartiet vil lede fagkomité 4 (omsorg).
LES OGSÅ:
35 nye Lotto-millionærer - tre i Kongsberg og en i Øvre Eiker