Hokksund: Seks unge sangtalenter fant tonen på Sanden

Mange hadde møtt opp i god tid på Sanden Hotell denne torsdagskvelden, for å få med seg konserten og deretter ta del i allsangen med Fire glade lakser.

Primus motor Trygve Ingebretsen kunne presentere hele seks unge sangtalenter som en forsmak til årets utgave av Allsang på Sanden sist torsdag – den niende i rekken på like mange år.

Værgudene spilte ikke på lag

Sanden Hotell dannet nok en gang rammen rundt arrangementet som ser ut til å stige i popularitet for hvert år. Imidlertid var det likevel noe færre tilhørere i år enn i fjor med bare omkring 400, men her skal vi ikke se bort ifra at det noe ustabile været med varslede byger kan være en mulig årsak.

Værgudene spilte ikke på lag med arrangørene, men de fleste møtte tross alt godt forberedt, med paraplyer i beredskap.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Fire glade lakser måtte vente

Flere hundre tilhørere hadde allerede samlet seg både på terrassen og rundt selve scenen i god tid før det hele braket løs. Den ene av de «Fire glade lakser», Trygve Engebretsen som selv skulle i ilden når allsangheftene ble hentet frem en time senere, introduserte kveldens første sanger, Malin Johanne Hovind Hendry (15), som fremførte David Guettas låt «This one’s for you».

LES OGSÅ:
Møt opp til "torsdagsjam" på Papirhuset i Drammen!

Seks tenåringstalenter

Deretter fulgte i rask rekkefølge flere av Eikerbygdenes sangtalenter, som bare tiden vil vise om vi hører flere låter fra i årene fremover – på lokale scener eller andre steder:

  • Emilie Ingebrigtsen (16)
  • Thea Bergan Bjerke (17)
  • Marie Hals Hellerud (19)
  • Stina Nordskog (18), og
  • Marie Firing Lemme (19)
Primus motor Trygve Ingebretsen med sine seks håpefulle sangere på scenen på Sanden. Fra venstre: Malin Johanne Hovind Hendry (15), Stina Nordskog (18), Emilie Ingebretsen (16), Thea Bergem Bjerke (17), Marie Hals Hellerud (19) og Marie Firing Lemme (19).
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

– Alle kan du høre i korte utdrag på videoen på denne siden.

Mye skravling

Det var etter konserten – for det var tross alt en konsert – at noen av tilhørerne uttrykte skuffelse over at det var så mange som valgte å snakke – mer eller mindre høylytt – blant publikum under fremføringen av sangene til de unge håpefulle.

Besøket var upåklagelig, og mange hadde da også sikret seg plass i got tid før det braket løs. Først med Stemmer fra Sanden og deretter med allsang.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Støyen kunne vært unngått

Dette gjorde sitt til at det ble forstyrrende for de som ønsket å lytte, og glede seg over innsatsen til de som sto på scenen. Enten det var datter, barnebarn – eller kanskje bare fordi det var en fengende sang man ønsket å lytte til.

LES OGSÅ:
Tønsberg: Et år har gått siden Jahn Teigen døde - og auksjonen over tingene hans er nå avsluttet

– At man må forvente noe støy med en scene helt inntil en hovedvei, er uunngåelig, men det hadde vært fint om det hadde holdt med det, var da også kommentaren fra flere tilhørere.

Videoen du kan se – og høre her – er av den grunn preget av endel bakgrunnsstøy, noe vi selvfølgelig beklager.