Natt til søndag ble firma Asfaltfres AS i Vikersund frastjålet en Scania trekkvogn, og etter at melding om tyveriet ble lagt ut på Facebook har meldinger om mulige observasjoner strømmet inn fra distriktet.

BILEN ER FUNNET

Asfaltfres meldte på sin Facebookside mandag 9. august klokka 10.41 at bilen var funnet, og skriver videre: «Vi vil takke for et stort og fabelaktig engasjement, som da har ført til at bilen nå er funnet.»

Samtidig kom det raskt inn kommentarer med anbefalinger om bruk av GPS-sporing på alle bilene fremover.

– Del så vi får tatt disse bandittene!

Asfaltfres lover de som vil hjelpe til med å «få tatt disse bandittene,» som de skriver i sin Facebookmelding, hele 10 000 kroner i dusør hvis de kan gi tips slik at bilen blir funnet.

Firmaets talsmann, Bjørn Harald Skutterud understreker at det bare er trekkvogna som har blitt stjålet – ikke tilhengeren.

Han ber den eller de som kan komme med tips som kan føre til at trekkvogna blir funnet om å ringe ham på 900 24 680.

LES OGSÅ:
KONGSBERG:
Stjålet taxi gjenfunnet etter kort tid i Lurdalsveien

 

Kjennemerke JV 15019

Bilen som ble borte er en sølvfarget Scania trekkvogn 2012-modell R 730 LA 6X4 med kjennemerke JV 15019.

Forsvant etter kl 20.00 lørdag kveld

I følge eier ble den borte fra parkeringsplassen på Nedre Nedmarken etter klokka 20.00 lørdag kveld og i tillegg ble det stjålet diverse gjenstander samtidig med at det ble gjort skadeverk på flere andre biler.

9 400 delinger på Facebook

Blant de 9 400 som hadde delt meldingen fra Asfaltfres AS Vikersund klokka to natt til mandag, var det mange som kunne fortelle om mulige observasjoner av den sølvfargede trekkvogna.

Blant de første tipsene som kom var en melding om at bilen kan ha blitt observert i det den passerte Sylling og Vestsideveien som går forbi Sjåstad.

LES OGSÅ:
Stjålet: Har du sett Øvre Eiker Røde Kors´ Toyota Hiace eller ATV?

På E18 sydover?

Andre mulige observasjoner er mer usikre, men en melding som gikk på at bilen var observert på Tolerud rasteplass på E18 på Galleberg ble fulgt opp per telefon, men da var ikke bilen lenger på stedet.

Siden har det kommet meldinger om deling av Facebookinnlegget fra stort sett hele landet og i Sverige med.

Det er med andre ord ingen tvil om at engasjementet er stort for å finne bil og gjerningsmann før den, som enkelte gir uttrykk for, er fremme i Polen.

Ser du denne bilen, så meld til politiet så raskt som overhodet mulig.
Foto: ASFALTFRES AS
Hvilken vei bilen tok da den ble kjørt fra Asfaltfres AS sitt anlegg på Nedre Nedmarken kan ikke anslås med sikkerhet, men muligheten er stor for at den har fulgt riksvei 284 mot Sylling.
Skråfoto: GOOGLE EARTH

2021-08010