Hele 55 dyr bare i Buskerud er for tiden oppført som savnet på nettstedet dyrebar.no. Blant disse er det to navn som har kommet til etter nyttårsaften, katten Mickey, som er meldt savnet i Mjøndalen, og hunden Mira som ble borte på Ormåsen på nyttårsaften.

Forsvant fra Ormåsen på nyttårsaften

Den tibetanske spanielen Mira er ei lita tolv år gammel frøken som er savnet fra Ormåsen.
Foto: PRIVAT

Mira er en tibetansk spanieldame på hele 12 år. I tillegg til at hun er livredd for fyrverkeri, står det å lese på dyrebar.no at hun har dårlig hjerte. Hun har mest sannsynlig blitt skremt av fyrverkeri da hun ble borte fra eieren sin ved 18-tiden på nyttårsaften.

Eier, Susanne Henriksen, forteller at mange har vært ute og lett etter henne, men så langt uten hell. Hun håper nå de som finner den lille sorte damen vil ringe henne på telefon 916 82 992 – eller kontakte politiet som også er varslet.

Mira er ensfarget med sort lang pels, og du vil tydelig kunne se at hunden er gammel siden hun bl.a. er grå rundt snuten.

LES OGSÅ:
MJØNDALEN:
Stanset bil med falske kjennemerker og fører uten førerkort

Borte fra Mjøndalen siden nyttår

Mickey er en sort og hvit hannkatt som har vært savnet fra Strandveien i Mjøndalen siden første nyttårsdag.
Foto: PRIVAT

Om katten Mickey står det ikke så mye på nettstedet, annet enn at det er en korthåret sort og hvit hannkatt som er hjemmehørende i Strandveien 14 i Mjøndalen. Han har vært savnet av eier, Trude Martiniussen Hansen, siden første januar.

Politiet kan også varsles

Hvis det på noen måte er vanskelig å gå kontakt med eierne av et dyr du har funnet – så fortvil ikke. Ringer du på politiets riksdekkene nummer 02800, vil det alltid være noen der som kan hjelpe deg videre, slik at hunden eller katten kan bli gjenforent med sin eier.

 

FAKTARUTE

Dette står å lese om dyrebar.no på deres egen nettside:

Dyrebar er en nettside som har som mål å gjenforene alle savnede og funnede kjæledyr med eierne sine.

Arve Skogvold startet Dyrebar med representanter fra både Dyrebeskyttelsen og foreningen for Omplasserte dyr i Trondheim, i 2007.

Siden den gang ble tjenesten en kort stund eid og drevet av VG, men ble senere kjøpt tilbake av ildsjelene Renathe, Espen, Kristoffer og Hilde som var med å drive Dyrebar i oppstartsfasen.

LES OGSÅ:
35 nye Lotto-millionærer - tre i Kongsberg og en i Øvre Eiker

Per dags dato har Dyrebar vært med på å gjenforene nesten 20.000 dyr med eierne sine, og antallet vokser fortsatt for hver dag som går. Fremtiden ser altså lys ut for Dyrebar, som har som mål å være Norges ledende tjeneste for savnede og funnede dyr.

Hvis du har mistet eller funnet et dyr, vil vi mer enn gjerne hjelpe deg med å gjenforene kjæledyrene med eierne sine!