Unn Tove Lind fra Fiskum er ikke den som gir seg uten videre når hun tror at noe er galt, og det skal katten Gizmo og dens eiere i Saggrenda utenfor Kongsberg prise seg lykkelige over.

Den 22. juli 2016, var siste gang eierne av den rødbrune hankatten Gizmo skulle se ham, og etter hvert ble nok også troen på å få se ham igjen noensinne svakere for hver måned som gikk. Og med tiden skulle det bli hele 28 av de.

Men nettopp da var det at Unn Tove Lind forbarmet seg over den svært tynne, men tilsynelatende sunne og friske pusen, som gikk for seg selv langs Gamle Kongsbergvei ved gamle Dunserud skysstasjon på Fiskum.

Søk på Facebook

Hun satte i gang en omfattende ettersøking etter mulige eiere via lokale Facebooksider. Men da hun ikke fikk napp der med det første, var veien ikke lang til Dyrebeskyttelsen på Kongsberg. De hadde en chipleser som kan gjøre det mulig å finne ut hvem som var eieren, en eier som trolig hadde gitt opp håpet om å få Gizmo hjem igjen for lengst.

LES OGSÅ:
Snart blir det 90 km/t gjennom Kongsberg

Unn Tove rakk imidlertid ikke å ta i bruk chipleseren før en lykkelig eier meldte seg.

Katten Gizmo er endelig hjemme etter 28 måneder på rømmen.
Foto: Unn Tove Lind

Tårevått gjensyn

Hvem som ble mest glad over gjensynet i Saggrenda nå i kveld vites ikke, men på Dyrebeskyttelsen Kongsbergs Facebookside fortelles det om et tårevått gjensyn, og en katt og familiens hund som vasket hverandre etter alle kunstens regler da de møttes igjen, før pus fant senga si hvor den har sovet siden.

For etter trolig å ha sovet under åpen himmel i all slags vær i lang tid, er det nok på tide å få litt søvn for å samle krefter – men forhåpentligvis ikke for å lade opp til nye rundreiser.

Viktig å ID-merke hund og katt

Som et apropos til denne historien har Dyrebeskyttelsen følgende bønn å komme med, til de som har firbeinte venner i huset: -Hvis dere sørger for å få de ID-merket med et lite chip i nakken, er det mye mulig at også din hun eller katt kan få hjelp til å komme hjem hvis den drar på vandring, slik Gizmo gjorde. På den måten er det da også fullt mulig at flere forsvinninger kan ende på samme måte som denne solskinnshistorien.

LES OGSÅ:
FISKUM:
Fartskontroll på Kongsbergveien - tre fikk forelegg for hastighet

Kjørestrekningen mellom Saggrenda og Fiskum er omtrent 20 kilometer, så hvor Gizmo har vært hele tiden, fra juli 2016 til november 2018, er det trolig bare han selv som vet.