Både i Kongsberg og i Øvre Eiker er det i denne og neste uke innbyggere i den høyeste aldersgruppen samt utsatt helsepersonell som er i fokus for vaksinering.

Mens Kongsberg denne uken allerede er i ferd med å vaksinere de mellom 74 og 85 år i tillegg til prioritert helsepersonell med vaksinedoser fra Pfizer, er Øvre Eikers fokus både i denne og neste uke på innbyggere over 85 år, også de med vaksine fra Pfizer.

Ferdigvaksinerte i Kongsberg og Øvre Eiker

Tall fra Folkehelseinstituttet viser nå at 166 personer i Øvre Eiker, samt 282 i Kongsberg er ferdigvaksinert ved at de har fått to doser vaksine med tre ukers mellomrom.

Vaksinering i Kongsberg og Hvittingfoss

Vaksineringen i Kongsberg finner nå sted i det gamle høyskolebygget på Raumyr (HIBU) i Frogs vei 41.

Registrering for vaksine

Registrering for vaksinering i Kongsberg kan du, hvis du ikke har gjort det allerede, gjøre ved å følge denne linken.

Vaksinasjonsstedet i Frogs vei 4 i Kongsberg:

Vaksinering i Hvittingfoss

I tillegg har Kongsberg kommune iverksatt vaksinering for innbyggere i Hvittingfoss og Passebekk i Vittingen kulturhus, med adresse Tuftveien 1, 3647 Hvittingfoss.

 

Vaksinering i Øvre Eiker

Vaksineringen i Øvre Eiker har siden mandag 25. januar funnet sted i den gamle lokalene til Bergans på Loesmoen utenfor Hokksund, med adresse Loe bruk 9.

Registrering for vaksine

Registrering for vaksinering i Øvre Eiker kan du, hvis du ikke har gjort det allerede, gjøre ved å følge denne linken.

Vaksinasjonsstedet for Øvre Eiker i Loe bruk 9 på Loesmoen:

På landsbasis er det per tirsdag 16. februar 2021 hele 73 737 personer som er ferdigvaksinert, mens det på samme tid er 239 562 personer som venter på vaksinedose nummer to for å kunne si seg ferdigvaksinert. Dette ifølge opplysninger fra Folkehelseinstituttet.

Øvre Eiker har lagt ut denne oversikten, som vil bli oppdatert fortløpende på kommunens nettsider. Den viser status for vaksinasjon fra uke til uke:

Tabell: ØVRE EIKER KOMMUNE

Både Kongsberg og Øvre Eiker har for øvrig hatt en gunstig utvikling i antall smittetilfeller i de to kommunene i den senere tid.

Kongsberg kan i den sammenhengen vise til kun fem påviste smittetilfeller siste syv dager mens Øvre Eiker på sin side kan fortelle at det ikke er påvist noen smittetilfeller på fjerde dagen på rad. Siste dag med påviste smittetilfeller var på lørdag med to tilfeller. Begge med kjent smittekilde.

2021-02043


 

LES OGSÅ:
Siste nytt om vaksinering i Drammen, Kongsberg, Modum, Øvre Eiker og Norge under ett