Mannen som ble stoppet på Storskog på vei ut av Norge 11. oktober med to droner hevder selv han er turist med to statsborgerskap.

– Han ble stoppet på Storskog 11. oktober på vei ut av Norge. Det var en vanlig kontroll av tollvesenet og politiet der man oppdaget droner i bagasjen hans, sier politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør til NRK.

Varetektsfengslet i to uker

– Vi har varetektsfengslet ham i to uker siden han er tredjelandsborger, og ikke har tilknytning til Norge, sier politiadvokat Anja Indbjør i Finnmark politidistrikt til NTB.

Dette har sammenheng med at han, siden han ikke har tilknytning til Norge, vil unndra seg straffeforfølging dersom han blir løslatt.

Droneforbud for russiske borgere

Hun understreker videre at mannen er siktet fordi russiske borgere ikke har lov å fly droner i Norge, på grunn av sanksjonsregler.

To russiske og et israelsk pass

At han er i besittelse av et israelsk og to russiske pass begrunner han selv med at han har to statsborgerskap, og at han har to russiske pass forklarer politiadvokaten med at det har å gjøre med visum og stempler.

LES OGSÅ:
EM i Russland - neste stopp for Eagles-jentene fra Eiker

Til info, så kan det f.eks. medfører problemer ved innreise til noen araberland dersom du har et israelsk pass eller israelsk stempel i passet – eller vice versa.

– Kun turist

Politiet heller nå til at han ikke er noe annet enn en turist.

Mannen i 50-årene har holdt seg til forklaringen om at han har vært i Norge som turist, og derfor har oppholdt seg her siden august.

Klikk på firkanten nede til venstre i kartet for å veksle mellom kart og satellittbilde.


EP2022-10007