Tidenes største elbilforsendelse med hele 1.000 elektriske person- og varebiler ankom Drammen Havn denne helgen. RSA på Gulskogen satser dermed stort på elektriske vare- og personbiler.

Frem til nå har det kinesiske bilmerket Maxus hatt stor suksess med el-varebiler i det nordiske markedet, og nå får de også selskap av den elektriske personbilen Maxus Euniq MPV med syv seter, forteller RSA / Maxus Norge i en pressemelding.

Maxus vare- og personbiler ankom i stort antall til Drammen havn sist helg.
Foto: RSA / MAXUS NORGE

Fra rutebil til elbil

Det er med andre ord ikke tvil om at selskapet som i sin tid ble startet som et finansierings- og importselskap for busselskap i 1936, i høyeste grad følger med i utviklingen på transportsiden.

Det noe kryptiske firmanavnet RSA, som er en forkortelse for «Rutebileiernes Standardiseringsaksjeselskap» – har siden blitt beholdt. Og selv om virksomheten har endret siden starten, er det fortsatt kjøretøy som er den røde tråden i virksomheten over 80 år senere.

Forhåndsolgt over 400 biler

El-varebilen Maxus e-Deliver 3 ble lansert i det nordiske markedet i sommer, og siden da har det blitt solgt over 1.000 biler. Maxus Euniq MPV har på sin side forhåndsolgt over 400 biler, kan RSA sitt importledd for kinesiske elbiler fortelle.

LES OGSÅ:
Nå blir det omregistreringsavgift også for elbil
Ifølge Maxus Norge har importøren allerede forhåndssolgt over 400 av de 500 Maxus Euniq MPV som ankom Drammen sist helg.
Foto: RSA / MAXUS NORGE

– Stadig flere oppdager fordelene ved å velge elektrisk bil, og markedet er i stor vekst, både i person- og varebilsegmentet. For varebiler er det ekstra mange fordeler, ikke bare sparer man drivstoff-, bom, – service og parkeringskostnader, man sparer også tid ved å kunne kjøre i kollektivfeltet. Vi har fylt opp lagrene våre, og har biler tilgjengelig for rask levering av begge modeller, forteller salgssjef i Maxus Norge, Bernhard Jahnsen.

– Tilnærmet ubegrenset tilgang

Han legger samtidig til at i motsetning til andre bilprodusenter hvor det er knyttet stor usikkerhet rundt tilgang på biler og batteriproduksjon, vil Maxus kunne skilte med tilnærmet ubegrenset tilgang på både bil og batteriproduksjon.

 

RSA
RSA ble stiftet i 1936 med formål å sikre finansiering og innkjøp av busser, standardisere utstyr, og sikre gunstige vilkår for anskaffelse av materiell til rutebileiere. Derav navnet «Rutebileiernes Standardiseringsaksjeselskap».

 

Med en historie innen kjøretøyrelatert virksomhet som strekker seg tilbake til 1936, er RSA et selskap med lange tradisjoner.

LES OGSÅ:
Flere sjåfører enn tidligere trenger bilberging

I 1983 ble RSA importør for Suzuki, og siden 2007 har RSA også vært importør for pickup`er fra Isuzu, fra 2019 Maxus og fra 2020 BYD.

Kilde: Rsa.no

Rutebileiernes Standardiseringsaksjeselskap i et nøtteskall:

2020-12022