Natt til søndag, nærmere bestemt klokken 02.20, kunne politiet melde at en 18 år gammel bilfører ble stanset etter å ha blitt målt til 170 km/t i 70-sonen i Rosenkrantzgata. Politiet melder på Twitter at bilføreren trolig kan forvente fengselsstraff når saken kommer for retten.

Kappkjøring nattestid

Hyppig kappkjøring på nattestid i Roosenkrantzgata har fått stadig større fokus hos politiet etter at naboer har fått sin nattesøvn forstyrret av bilførere uten respekt for fartsgrenser. Flere førerkort har av den grunn havnet i beslag hos lovens lange arm i den senere tid, og i natt skjedde det igjen.

18-åring fra Modum med ferskt førerkort

Da ble en 18 gammel mann fra Modum, som ifølge Drammen Live 24 kun hadde hatt førerkort i tolv dager, målt til hele 100 km/t over lovlig hastighet på stedet.

Den unge mannen hadde ingen forklaring på den nattlige utskeielsen. I hvert fall ville han ikke forklare seg om årsaken til at han kjørte for fort da politiet stilte ham spørsmål om dette.

LES OGSÅ:
MJØNDALEN:
Kjørte i 134 km/t i 90-sonen på E134 - fikk førerkortet beslaglagt

60-sone før og etter.

Den aktuelle strekningen av Rosenkrantzgata, som for øvrig er den eneste strekningen med 70-sone, er på bare 900 meter og går mellom lyskrysset ved Meny, ved Ingeniør Rybergs gates begynnelse og frem til Bohus, der den samme gata slutter.

Den aktuelle strekningen av Rosenkrantzgata (riksvei 283) med 70-sone er på bare 900 meter, med 60-sone både før og etter.
Foto: GOOGLE EARTH / Grafikk: NEBELL REPORTASJE

Med en jevn hastighet, slik politiet målte den, ville den unge – nå forhenværende – førerkortinnehaveren ha tilbakelagt strekningen på nøyaktig 19 sekunder.

Lasermåling på nattestid

Slik skulle det imidlertid ikke gå, da en polititjenestemann med laser hastighetsmåler satte en effektiv stopper for en trafikkfarlig adferd.

Litt om lov og rett

Alt har sin pris, og i dette tilfellet stopper riksadvokatens standardiserte bøtesatser med 14 000 kroner ved 115 km/t i 70-sone. Noe nattens bilfører har overskredet med god margin. Så hva som blir det endelige utfallet avhenger trolig helt og holdent av bilførers forklaring.

Ny førerprøve om tre år?

Med utgangspunkt i førerrettsforskriften, vil en målt hastighet på mer enn 160 km/t i en 70-sone normalt medføre at bilfører vil bli uten førerkort i mer enn tre år. I slike tilfeller må bilføreren opp til ny førerprøve, både teoretisk og praktisk før han kan få førerkortet tilbake.

LES OGSÅ:
Skoger: Drammensmann brakt til Ullevål etter fallulykke i bedrift