En vakker hulder og et skummelt troll er motiver på frimerkene Posten gir ut 22. april med tema eventyr og sagn.

Frimerker med samme tema gis ut av de fleste europeiske postselskapene i 2022. Selskapene gir hvert år ut frimerker med likt tema.

Hulder og troll

– For oss i Norge var det naturlig å velge hulder og troll som motiver. I tidligere tider var ikke folketro det samme som overtro. Forholdet til naturen og de underjordiske styrte på mange måter måten folk levde på. Man skulle holde seg inne med de underjordiske. Siden ble troll og hulder ufarliggjort gjennom folkeeventyrene, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.

Huldra er tegnet av Wictoria Nordgaard, som har spesialisert seg på slike motiver. Hun har vært fascinert av fortellinger og eventyr helt siden barndommen. Nå tegner hun motiver som blir brukt i fantasibøker, barnebøker eller til produksjon i spillbransjen.

Venninne som hulder

– Jeg fikk en venninne til å være motiv for Postens hulder. Vi dro til området rundt Sognsvann i Oslo og tok bilder jeg brukte da jeg tegnet. Huldra skulle både være anstendig og lett forførende. Jeg er fornøyd med resultatet, og gleder meg til å se det på frimerke.

LES OGSÅ:
Gled dere filatelister: Nå kommer Dovrebanen på to frimerker

Å illustrere i et slikt format var morsomt og utfordrende, sier kunstneren.

«Trolljegeren»

Det andre frimerket viser et troll i møte med en bil. Det er en scene fra den norske filmen Trolljegeren, som kom i 2010.

Frimerkene har en verdi på 28 kroner og kan brukes på vanlige brev til Europa.

Eventyr og sagn
Dato: 22.04.2022
Nummer: NK 2071-2072
Motiv: Troll, hulder
Foto: Filmkameratene
Illustrasjon: Wictoria Nordgaard
Design: Camilla Kvien Jensen
Verdi: Kr 28 (Europa 20 g) x 2
Opplag: 340 000 av hvert frimerke

NK 2071
Troll i møte med bil. Fra filmen Trolljegeren fra 2010.

NK 2072
Hulder.

EP2022-04012