En mann er bekreftet omkommet i en front mot front-kollisjon mellom en personbil og en lastebil ved Kverk på riksvei 35 ved 13.30-tiden i dag.

Allerede kort tid etter at politiet sendte ut sin første melding om hendelsen, ble det fra samme hold bekreftet at det dreide seg om en alvorlig trafikkulykke, og at veien mellom Hokksund og Åmot ville bli stengt i lang tid fremover. Alle nødetater var da varslet, i tillegg til luftambulansen.

Alle nødetatene var raskt fremme på stedet til det som skulle vise seg å være en dødsulykke.

Personbil mot lastebil

Lastebilen var på vei retning Hokksund, da personbilen som var på vei mot Åmot – av foreløpig ukjent årsak – skal ha svingt over i motgående kjørefelt og truffet lastebilen i fronten.

Sjåføren erklært død på stedet

Det var kun en mann i personbilen, som bar tydelig preg av et sammenstøt med stor kraft, og han ble erklært død på stedet. Føreren av lastebilen skal ikke ha kommet fysisk til skade.

Køen av biler hvor bilfører ikke var kjent med at veien var stengt – og ville forbli stengt i flere timer – vokste seg flere kilometer tilbake mot Hokksund den første timen etter ulykken.

Omkjøring via Skotselv

Statens vegvesen la raskt ut melding om ulykken på Twitter, der de ba bilførere med kjøretøy lavere enn 4,2 meter å kjøre om Skotselv på fylkesvei 62, mens kjøretøy høyere enn dette ble henvist til Sandvika og E16 blant annet.

LES OGSÅ:
Spisestedene åpner dørene igjen - men smittevern må være på plass

Veien åpnet klokken 17.30

Køene mot ulykkesstedet var svært lang helt frem til omkring klokken 17.30, da veien var ryddet og igjen ble åpnet. I tillegg var presset til tider stort også over Lerberg og Hokksund sentrum, hvor Statens vegvesen gjorde det de kunne for å informere bilførere om omkjøringsveiene.


 

Grafikk: GOOGLE EARTH / NEBELL REPORTASJE