Helt siden juni har veteranbilentusiaster, og da i særdeleshet de som kanskje ønsker seg et minne fra førstegangstjenesten, hatt mulighet til å kjøpe et lodd på en 1965-modell Volvo feltvogn – militærgrønn selvfølgelig. Og på onsdag blir vinneren trukket på Burud.

Mottakskomiteen står som alltid klar med håndsprit og telleverk, nå i disse koronatider, Deres jobb er å passe på at ikke flere kommer inn enn myndighetene tillater og at håndhygiene blir ivaretatt.
Foto; BJØRN ERIK NEBELL

Bare 500 lodd

– Loddsalget er til inntekt for drift og utvikling av Norsk Motorhistorisk Senter, står å lese på de 500 loddene som nå er i omløp, og allerede onsdag 21. oktober finner trekningen altså sted på Burud.

Dagen er ikke tilfeldig valgt, for som de fleste nå trolig vet, er onsdag fast treffdag på Burud for gammelbilentusiaster gjennom hele året – og kiosken er som alltid åpen.

Satt i stand av ungdomsgruppa

Bilen er donert til formålet, og det er ungdomsgruppa i Motorhistorisk Klubb Drammen som har satt den i stand – under kyndig veiledning av fagfolk, i tillegg til at den er EU-godkjent.

– Toppfart ikke oppgitt

Av tekniske opplysninger om bilen, en 5-seters personbil som offisielt har betegnelsen Volvo L3314N med kjennemerke F-387, står det blant annet at topphastighet ikke er oppgitt – for de som ønsker å vite det.

LES OGSÅ:
VIDEO:
MHK Drammens motorhistoriske kjøretøykortesje 17. mai 2020
Pølsebua er som alltid åpen på alle onsdagstreff på Burud.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Inviterte gjester fra LMK og IF

Men ikke nok med det: Samme dag vil det komme gjester fra både Landsrådet av Motorhistoriske Kjøretøyklubber (LMK) og If forsikring, som skal fortelle mer om hva de kan tilby, i tillegg til at også Motorhistorisk Klubb Drammen og stiftelsen som står bak senteret på Burud har sitt å fortelle.

Volvo feltvogn også kalt valp

Men det som trolig skaper mest interesse og størst spenning denne dagen, og det mange lurer på, er nok hvilken heldiggris som kan rulle ut av porten på Burud senere på kvelden med sin nyervervede Volvo feltvogn – av mange tidligere grønnkledde også kjent som Volvo jeep eller Volvo valp. Kjært barn har som kjent mange navn.

Skulle du ikke være så heldig å bli trukket som vinner, behøver du ikke reise lengre enn til Teigen i Skotselv for å kjøpe en tilsvarende.
Arkivfoto: BJØRN ERIK NEBELL

Fri for kjørekomfort

Om den i sin tur blir like godt mottatt av ektefelle / forlovede / samboer, når den grønne fullblods terrengbilen, komplett uten kjørekomfort og helt uten stil står på tunet hjemme – ja det gjenstår å se.

LES OGSÅ:
Hokksund: Her er dugnadsgjengen som fikk årets kulturpris

Ønsker du å vite mer om onsdagstreffene på Burud, så finner du det her.