For det er nettopp i Papirkjelleren i gamle Vestfossen Cellulose at startskuddet går på lørdag. Startskuddet for en kronerulling som skal gå til den mye omtalte «Vestlandsserien» som fotballgutta nå skal spille i.

Så langt har det lokale næringslivet, musikere og bygdas ildsjeler gått sammen om et arrangement som en kombinasjon av konsert og bygdefest i lokalene i den gamle fabrikken, og det er håp om at folk går mann av huse for å støtte opp om det lokale 3. divisjonslaget.

Høye reiseutgifter

For siden laget nå har havnet i samme gruppe som en rekke Vestlandslag, kan reiseutgiftene bli så høye at det kan gå ut over det rent sportslige, og det er nettopp det klubben ønsker å unngå – forhåpentligvis med god hjelp fra folk i bygda.

Spiller gratis for klubben

For å komme fotballgutta til unnsetning, har har blant andre to band lovet å delta på lørdagens konsert uten honorar, slik at alle inntektene fra inngangsbillettene vil gå uavkortet til klubben.

LES OGSÅ:
VESTFOSSEN:
Kollisjon på E134 i Vestfossenkrysset

Før konserten kan imidlertid Bjørn Hoen fra Vestfossen IF friste med en presentasjon av spillerne, som vil vise frem den nye kleskolleksjonen, i tillegg til at de vil fortelle mer om sesongen 2019, før de lokale musikerne entrer scenen og spiller opp.

«To fine fyrer» spiller opp

Bandet «To fine fyrer» består av Kjetil Lie og Jan Kåre Holthe-Fredheim, kjent bl.a. fra band som «Selfish», har for eksempel lovet å spille opp med musikk som er «litt mild i kantene», for å bruke guttas egne ord, i sitt «comeback» i anledning kveldens evenement.

Jan Kåre har for øvrig også påtatt seg oppgaven som aftenens konferansier.

– Det er fint å se en så sterk dugnadsånd med så mange positive folk i Vestfossen, er begrunnelsen fra de to for at de vil stille opp gratis på et arrangement som dette.

De fem karene i bandet «Skyv». Fra venstre: Aleksander Kristoffersen, Ole Morten Ramberg Holm, Tor Øyvind Grinda Leander, Vetle Hæg Nymoen og Olav Kristoffersen.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

«Skyv» stiller opp med partyrock

Karene i det nystartede bandet «Skyv», som alle har bakgrunn fra forskjellige band, har på sin side lovet et bredt utvalg av 70-tallsrock, ispedd noe norsk partyrock, uten at gruppa utdyper dette nærmere. De understreker imidlertid at det er med en stor grad av patriotisme de fem går til oppgaven på lørdag – også de uten å ta seg betalt for jobben.

LES OGSÅ:
NRK reiser på radioturné i Buskerud

– Vi er klare til å blåse fluer og møll ut av gamle kvisthull, og garanterer et repertoar som vil få det til å dampe i lokalene, er løftet fra de fem før lørdagens konsert.

Hvem er med i gruppa «Skyv»?

De fem karene, som for øvrig også vil bli å høre på Onkel Thor i forbindelse med «Vestfossen 24-timer» senere i år er: Aleksander Kristoffersen, Ole Morten Ramberg Holm, Tor Øyvind Grinda Leander, Vetle Hæg Nymoen og Olav Kristoffersen.

– Vi har valgt navnet «Skyv» på grunn av repertoaret, som har både «drag» og «trøkk», er solist Aleksander Kristoffersens forklaring på det særegne navnet. Han understreker samtidig at om folk vil høre musikk med drag i, er det bare å møte opp på lørdag.

Når pressekonferansen vel er over, er tiden inne til at (f.v.) Jan Kristensen, Nina Murphy, Bjørn Hoen og Eivind Brenden saamler alle løse tråder, slik at alt er på plass for å gi publikum en aften de sent vil glemme.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

Det er mange som trekker i trådene

Men for å få alt på plass, er det også andre deler av næringslivet i bygda som må trå til for å få kabalen til å gå opp på lørdag. Blant annet har både Sunhaugen og Onkel Thor lovet å bidra – hver med sitt, i tillegg til Majas Kulturservice. De to sistnevnte er for øvrig de rette å kontakte hvis du vil sikre deg billett til lørdagens arrangement – som har en aldersgrense på 20 år.

LES OGSÅ:
HOKKSUND:
Trafikkuhell på Langebru - fører mistet kontrollen over bilen i rundkjøringen på E134