I en melding til kommunens innbyggere, ført i pennen av Cathrine Grøner i kommunen, understreker ordfører Knut Kvale (Sp) hvor viktig det er å støtte det lokale næringslivet.

I den sammenhengen trekker han frem små butikker, spisesteder og andre foretak med lokal forankring som virksomheter det er viktig å støtte.

Ordførerens oppfordring finner du her:

Den nye forskriften for kommunene i Viken som ble innført 16. mars gjør at mange nå må holde dørene stengt. Det er likevel mulig å handle hos flere av virksomhetene. Du kan søke opp virksomhetene på sosiale medier eller Google for å se hva de kan tilby – noen har nettbutikk, andre kan du bestille fra via sosiale medier eller telefon.

Noen tilbyr å sende varene hjem til deg, andre gir mulighet for at du kan hente det du har kjøpt i selve butikken. Dette er nemlig tillatt dersom varen er bestilt og betalt på forhånd.

– Støtt opp om lokale butikker

– Mange av de lokale butikkene, spesielt de som ikke er i en kjede, sliter nå etter et vanskelig år med pandemi. Jeg vil derfor oppfordre innbyggerne i Øvre Eiker til å støtte opp om de lokale butikkene våre og handle der, sier ordfører Knut Kvale.

LES OGSÅ:
Tromsø: 53 personer bekreftet smittet på Hurtigruten

Også mulighet for «take away»

– Du kan fortsatt bestille varer fra de lokale butikkene, og kafeer og serveringssteder som tilbyr take-away. Selv om ikke alle har lov til å ha besøkende i lokalene, er det mulig å benytte seg av tilbudene deres, sier ordføreren.

Levende steder, også etter korona

For at næringslivet i tettstedene i Øvre Eiker skal klare seg, mener ordføreren det er viktig å huske på å bruke dem jevnlig.

– Det gjelder ikke bare butikkene vi har, men også å velge lokalt når man skal kjøpe tjenester. Hvor hyggelig er det ikke å møte kjentfolk i lokalbutikken, hos frisøren eller ute på gata – noe som forhåpentlig snart vil bli mulig igjen, når denne tredje smittebølgen er overstått.

– Ta vare på det lokale næringslivet

Et lokalt, blomstrende næringsliv er med på å skape levende steder. Det må vi huske på å ta vare på nå, så de er der også etter koronapandemien, sier han.

LES OGSÅ:
Mari Hopland (37) ny biblioteksjef i Øvre Eiker

Ordføreren er også opptatt av arbeidsplassene i bygda.

Konkurs betyr tapte arbeidsplasser

– Mange lokale bedrifter har slitt hardt dette året. Går butikker og firmaer konkurs, mister folk jobben. Så tenk at vi kan bruke anledningen til å hjelpe hverandre gjennom denne vanskelige perioden, sier Kvale.

2021-03060