Nå kan personer som ikke kan eller bør reise til Kongsberg, bli testet for koronavirus i sitt eget hjem av et omreisende testteam, forteller Øvre Eiker kommune i en nyhetsmelding på nettet i dag.

​Reiser hjem til innbyggerne

Meldingen som ble lagt ut i dag, onsdag 19. november, forteller at Øvre Eiker kommune har opprettet et team som kan reise hjem til innbyggere for å ta covid-19 – test.

I oppstartsfasen består teamet av tre personer i vaktordning, og testing foregår i tidsrommet mellom kl. 11 og 14:00 på hverdager. Kommunen vil deretter se an situasjonen, og justere tjenesten etter behovet i befolkningen.

Forbeholdt de som trenger det

Ordningen er forbeholdt personer som av helsemessige grunner ikke kan reise til teststasjonen i Kongsberg, samt personer som er sannsynlig smittet, slik at de skal oppholde seg hjemme.

Du kan ikke bestille hjemmetesting selv.

Time for testing bestilles som vanlig ved teststasjonen på Kongsberg. Dersom du tror du bør testes hjemme, må du ringe til teststasjonen på tlf. 32 86 68 10 og snakke med dem, slik at testing hjemme kan vurderes.

LES OGSÅ:
Arve Hauklien Røren ny tjenesteleder for idrett og aktivitet i Øvre Eiker

Dersom du ikke har behov for å testes hjemme, ber kommunen deg bestille test digitalt for å redusere ventetiden på telefonen.

Når hjemme-testing er avtalt med teststasjonen vil en fra omreisende testteam ta kontakt med deg for å avtale testing. Hvis du er i stand til det, utføres testingen utendørs.

Du blir kontaktet hvis du er smittet

Svar på testen vil du siden finne på Helsenorge.no, og hvis du er smittet, vil en fra smittesporingsteamet i kommunen ta kontakt med deg.

Trenger du mer informasjon om koronavirus (SARS-Cov-2)?

Les om lokale smitteverntiltak, testing og antall smittede med mer på kommunens samleside for koronavirus.

Oversikt for fire kommuner

En oppdatert oversikt over status for koronasmitte i kommunene Drammen, Kongsberg, Modum og Øvre Eiker, finner du her.

Forskrift om covid-19

Smittevernsreglene for Øvre Eiker kommune – gjeldende fra 11. november 2020 og inntil videre, finner du her.