Øvre Eiker kommune stenger skoler og barnehager i forbindelse med korona-viruset, med virkning fra og med 13. mars, i tillegg til andre restriksjoner som også blir iverksatt fra samme dato, forteller kommunen i en pressemelding.

Kriseledelsen i Øvre Eiker satt fredag sammen for å vurdere situasjonen i kommunen. Øvre Eiker har ennå ikke noen bekreftede tilfeller av korona-smitte, så tiltak nå vil være av smittebegrensende art. Regjeringen kom kl 14:00 med nasjonale beslutninger, som kommunen naturligvis forholder seg til.

Skoler og barnehager stenger

Alle skoler og barnehager stenges fra og med fredag 13.3. Barna vil få undervisning hjemme via digitale kanaler. Lærerne vil være i arbeid og tilgjengelige digitalt for elever og foresatte.

Barn av personer som ivaretar kritiske samfunnsfunksjoner, definert av regjeringen som disse femten, vil få et opprettholdt tilbud på skole og barnehage dersom de ikke kan være hjemme.

Institusjoner stenges for besøkende

Eikertun helsehus og andre institusjoner stenges for alle besøkende, kun strengt nødvendige besøk tas imot. Her bor de aller svakeste, og de må vi skjerme. Eldre personer som bor hjemme, er av de innbyggerne som er utsatt for smitte. Vi oppfordrer eldre til å være mest mulig hjemme i tida som kommer. Å samles sammen med mange andre bør unngås nå for å hindre smitte.

LES OGSÅ:
Koronasertifikat for alle vaksinerte skal være klart til 1. juli

Kultur- og idrettstilbud avlyses

Regjeringen har også besluttet at kultur- og idrettstilbud skal avlyses fram til 26.3.

Følg med på kommunens hjemmesider for oppdatert informasjon. Klikk her for å gå til hovedartikkelen for koronavirus.