Fem selskaper blant Distriktsenergis 62 medlemmer kom til finalen som potensielle vinnere av prisen, og til slutt var det Øvre Eiker Energi som gikk av med seieren.

En vektig begrunnelse

DNV (Det Norske Veritas) la blant annet vekt på følgende i sin begrunnelse for å utpeke energiselskapet i Øvre Eiker som vinner:

«Øvre Eiker Energi har flere prosjekter gående som inkluderer forskjellige virksomhetsområder og teknologier. De har en fantastisk bredde og fart på innovasjonsprosjektene, og starter opp prosjekter på eget initiativ og følger opp i gode samarbeid med partnere.

De har utviklet et system i samarbeid med Convival (et Drammensbasert IT-firma, red.anm.) for overvåkning av vannkraftverk, som har markedspotensial og kan selges videre. I tillegg har de tatt i bruk optimert kjøring for å utnytte all kraft i vannføringen og redusere vanntap.

Effektivitet står også sentralt i driften. Øvre Eiker Energi har laget et system i samarbeid med andre nettselskap som gjør det lettere for montører å få en oversikt over nettet. Montørene får direkte beskjeder for rask informasjon om hendelser, og har mulighet til å gi informasjon raskt til kundene. De har en lansert en app for elbillading, der ladingen er optimalisert mot strømprisen. Dette er utført i samarbeid med True Energy.

LES OGSÅ:
Trepåfall i Lurdalen ga strømbrudd på Fiskum

Øvre Eiker Energi har fokus på kunderelasjoner og deres partner, det norske teknologiselskapet Fuse, utvikler en ny app for kundekontakt, i tillegg til at de har lansert en chatbot for kundeverving».

DNVs hovedkontor ligger på Høvikodden i Bærum.
Arkivfoto: BJØRN ERIK NEBELL

Ikke lenger til salgs

Distriktsenergi uttrykker undring i sin pressemelding om saken over hva som skjedde med selskapet som lå ute for salg i 2018, til deretter å få bløtkake av ordføreren etter et rekordoverskudd tre år senere.

Alt dette, og mer til, kommer for øvrig selskapets administrerende direktør, Arne Hanto Moen til å fortelle mer om i Distriktsenergis årskonferanse den 25. august forteller de videre.

Arne Hanto Moen vil fortelle mer om suksessfaktorene til Øvre Eiker Energi på Distriktsenergis årskonferanse på web den 25. august.
Foto: DISTRIKTSENERGI

Arne Hanto Moen kommenterte på følgende måte og uten betekningstid grunnen til at de vant prisen:

– En påskjønnelse til alle ansatte

– Dette var gøy og en påminnelse om at vi gjør mye riktig. Dessuten er det en flott påskjønnelse til alle ansatte i bedriften, som står på for Øvre Eiker Energi hver eneste dag.

Distriktsenergi vil på sin side bemerker i pressemeldingen at selskapet har levert gode resultater, de har en effektivitet nært 100% etter NVEs måling, og mottar som et resultat av det Distriktsenergis teknologi og innovasjonspris i 2021.

LES OGSÅ:
Hakavik kraftverk er nå fredet av Riksantikvaren

– Med andre ord en forbilledlig og spennende utvikling for selskapet, som vi skal få høre mer om den 25 august. Selskapet har vel 10 000 nettkunder.

 

2021-06017