Under onsdagens møte i kommunestyret i Nedre Eiker kunne ordfører Bent Inge Bye dele ut en påskjønnelse til en av kommunens to nybakte Norgesmestre. Den ene er Even Hereid Solberg fra Krokstadelva, som vant NM i resepsjonsfag for lærlinger som ble avholdt i Stavanger 12. januar i år.

NM i høyde uten tilløp

Den andre Norgesmesteren, som dessverre ikke hadde anledning til å komme til Rådhuset denne dagen, er Martin Fagelund. Han hadde utmerket seg under NM i friidrett innendørs i Haugesund 3. februar i år, ved å vinne gull i høyde uten tilløp med 1,70 meter. Dette er for øvrig ikke hans første NM-seier, siden han også vant denne øvelsen i 2014, 2016, 2017 og 2018. Årets medalje var med andre ord hans femte NM-gull.

Martin Fagelund under en av hans tidligere konkurranser.
Foto: IF STURLA

NM i resepsjonsfag for lærlinger

Even Hereid Solberg fra Krokstadelva kunne på sin side motta blomster og en liten pengegave som kommunens påskjønnelse for sin gullmedalje og NM-tittel blant 12 deltagere. En plassering han fikk i skarp konkurranse med lærlinger fra Thon Hotel Bergen Airport og Gardermoen Airport Hotel, som denne gangen måtte ta til takke med henholdsvis sølv og bronse.

LES OGSÅ:
Nektet å rygge på Mjøndalenbrua - ble dratt ut av bilen etter 15 minutter

Takket for god oppfølging

Daglig leder av Lærlingekompaniet. Laila M. Berge.
Foto: SUSANNE A. FINNES

Solberg er for tiden lærling ved Quality Hotel Expo på Fornebu, og benyttet anledningen under premieutdelingen til blant annet å takke daglig leder og servitør Laila M. Berge fra Lærlingekompaniet for god oppfølging gjennom læretiden. Og om noen skulle dra kjensel på navnet, kan vi fortelle at Laila faktisk er oppvokst i Nedre Eiker, men nå bor i Hurdal. Så her er det flere eikerværinger som har hatt en finger med i spillet når edelt metall skulle sikres.