Onsdag 21. april vil politiet i hele Norge – og hele Europa for øvrig – vie oppmerksomheten mot fartskontroller fra soloppgang til solnedgang.

Roadpol-samarbeidet

Utrykningspolitiet forteller på sin Facebookside at politiet gjennomfører en rekke fartskontroller denne uken samtidig med kollegaer i resten av Europa i regi av det Europeiske trafikkpolitisamarbeidet Roadpol.

«Speed Marathon 2021»

Det spesielle i løpet av uken 19. til 25. april, er det tradisjonelle «Speed Marathon 2021» som finner sted onsdag 21. april, og som innebærer at det i løpet av alle døgnets 24 timer vil finne sted en rekke fartskontroller over hele landet – og i resten av Europa med.

Skjermdump fra ROADPOL.

Tre hovedpunkter er spesielt vektlagt under årets hastighetsmaraton, for å understreke hvorfor det er viktig å kjøre etter forholdene:

  1. Plakat for Speed Marathon 2021.

    Det er hastigheten som avgjør hvor store skadene blir ved en kollisjon. Selv en ubetydelig økning i hastighet øker risikoen for å bli skadet.

  2. Fotgjengere vil ha en 90% sjanse for å overleve et sammenstøt med en bil i 30 km/t, men mindre enn 50% når hastigheten er 50 km/t eller høyere..
  3. Å kjøre for fort er hovedårsaken til dødsfall i trafikken. Derfor er det opp til deg å holde deg i live og samtidig redde andres liv.

– Overhold fartsgrensene

Selv om det er storkontroller hele denne uken er likevel oppfordringen fra UP klar: Overhold fartsgrensene, kjør rusfri og vær en oppmerksom sjåfør – hver dag.

– Manuelle og automatiske fartskontroller (ved bruk av fotoboks) gjennomfører UP hver dag hele året for å forebygge og avdekke fartsovertredelser, med det formål å redusere antallet drepte og hardt skadde, sier UP-sjef Steven Hasseldal.

2021-04032


 

LES OGSÅ:
MJØNDALEN:
Fartskontroll på Ryghkollen - tre førerkort beslaglagt