Nyttår: Brannvesen, politi og helsevesen hadde favnen full

- Etatene melder om høy aktivitet ved inngangen til det nye året.

Når folk skal hygge seg og det i tillegg er nyttårsaften, betyr det som regel mye å gjøre for nødetatene. Feiringen ved overgangen til 2022 var intet unntak. Her følger en liste over noen av nattens hendelse, hentet fra nødetatene.

INNBRUDD – Drammen, Grønland 31.12. kl 12.15:
Politiet meldte klokken 16.54 at de hadde vært hos to bedrifter og gjort undersøkelser etter melding om innbrudd. Sakene følges videre opp av etterforskningsavdelingen.

RØYKUTVIKLING – Drammen, Buskerudveien  31.12. kl 19.02:
Brannvesenet meldte at de rykket ut til en automatisk brannalarm. Røykutvikling på stedet førte til at også politiet rykket ut. Det skulle vise seg at det kun dreide seg om noen overstekte poteter som hadde utløst alarmen, og at det ikke hadde dreid seg om åpne flammer.

BRANN I KLESKONTAINER – Øvre Eiker, Hokksund – 31.12. kl 23.30:
Brannvesen og politi rykket ut til brann i en kleskontainer ved Hokksund skole. Ingen personer var å se på stedet og politiet konkluderer med «ukjent brannårsak».

BYGNINGSBRANN – Tønsberg, Sem – 31.12. kl 23.44:
Brannvesenet meldte om full fyr i et industribygg med adresse Broen 1, der det var observert fire meter høye flammer i veggen på et lagerbygg. Meldingen gikk videre ut på at brannvesenet har kontroll ifølge vakthavende brannsjef Jarle Steinnes.

LES OGSÅ:
Stanset i 103 km/t i 60-sonen på Horgenveien
Fra brannen i Broen 1 i Sem utenfor Tønsberg.
Foto: VESTFOLD INTERKOMMUNALE BRANNVESEN

– Da vi kom var det en voldsom brann utvendig. Vi fikk slått den ned og dermed kjapt kontroll på området som sto i flammer. Vi sjekker nå bygget for eventuell spredning, fortalte brannmester Kenneth Stensrud som ledet første brannressurs på stedet.

Lagerbygget har et bruksareal på 1000 kvadratmeter. Mannskaper fra stasjon Tønsberg, Nøtterøy og Kopstad deltok i innsatsen, i tillegg til mannskaper fra Sandefjord brann og redning v/stasjon Stokke.

KJØRING I RUS – Drammen, Nedre Eikervei 01.01 kl 01.44:
Politiet meldte at de hadde stanset en bilfører på 18 fra Buskerud som mistenkes for å kjøre i rus. Blodprøver ble tatt og førerkortet beslaglagt.

PÅKJØRT AV UKJENT BIL – Drammen, Gamle Riksvei 01.01. kl 03.13:
Politiet mottok melding om at en kvinne var påkjørt i et fotgjengerfelt. Hun er ikke alvorlig skadet ifølge politiet på stedet, men ble likevel kjørt til Drammen sykehus. Hvem som har kjørt på damen er ikke kjent, og politiet oppretter sak

LES OGSÅ:
Drammen sykehus: Mann pågrepet etter tyveri fra pasient

UNG GUTT SAVNET – Kongsberg 01.01. kl 04.55:
Politiet melder at en gutt på 17 er savnet. Han er tynnkledd med blå bukse og hvit skjorte. Han er høy og har lyst hår. Klokken 06.30 melder politiet at gutten er funnet i god nbehold på en adresse i Kongsberg.

BRUDD OG RAKETTSKADER – Drammen legevakt 01.01.:
Drammens Tidende melder at legevakta hadde økt bemanningen i anledning nyttår. Noe som ifølge leder for Drammen legevakt, Susanne Kjær, henger sammen med at det pleier å komme mange skader denne natten.

Legevakten mottok da også forskjellige typer henvendelser i løpet av natten, og årsakene var mange.

– Årsakene er av helt ulik karakter. Noen har fallskader med brudd, forstuing eller skrubbsår. Det har vært noen besvimelser, og en del telefoner har gått på rakettskader. Vi har også hatt noen innom med en liten brannskade. I tillegg var det en større skade i forbindelse med fyrverkeri som ble besluttet sendt direkte til sykehus, sier Kjær til DT.

LES OGSÅ:
DRAMMEN:
To kommunebiler stjålet på Landfalløya

Kjær kan samtidig fortelle at antall øyeskader er synkende. Noe hun tilskriver økt kunnskap om hvordan man kan beskytte seg.

Pressevakt i Vestre Viken, Dag Strøm, forteller at sykehuset selv ikke har håndtert skader som har sammenheng mede bruk av fyrverkeri, men at en person som ble videresendt fra legevakta med slike skader kan ha blitt sendt til et annet sykehus enn Drammen.

Kjær forteller at mange har ringt legevakta på grunn av at de har vært i en personlig krise.

– Det er ikke bare henvendelser av fysisk karakter, men også av psykisk karater på legevakten. Folk er ensomme, og kanskje noen sitter alene og har det tungt fra før. Covid-19 har også gjort noe med dette. Det er jo ordentlig trist og leit, sier Kjær til avisa.

2022-EP01001