Det nye hotellet med navnet «1624» åpner dørene i Kongsberg juni 2021. Hotellet blir en viktig del av Kjell Inge Røkkes vekstplaner i hotellbransjen.

1624 skal driftes av Haut Nordic-konsernet, står det å lese av en pressemelding fra konsernet i dag. Haut Nordic eies 50 prosent av administrerende direktør Sondre Prestegard og 50 prosent FP Eiendom, Aker sitt eiendomsutviklingsselskap. Kjell Inge Røkke er storeier i Aker og har tidligere gitt uttrykk for at han har ambisjoner om å utvikle mellom fem og ti nye hoteller gjennom Haut Nordic innen 2025. 1624 blir derfor en viktig milepæl i denne satsingen.

Gamle kjente står bak

Bak 1624 står to partnere som både kjenner hverandre og det lokale hotellmarkedet godt. Haut Nordic og PK Eiendom samarbeider nemlig allerede i dag om Quality Hotel Grand Kongsberg, som henholdsvis drifter og eier av hotellet.

1624 – et kjent årstall på Kongsberg

– Vi har et veldig velfungerende samarbeid om Quality Grand. Når Haut Nordic-konsernet nå skal utvide porteføljen sin med 1624, skjer det derfor i tospann med en aktør som vi kjenner godt, som har stor innsikt om det lokale eiendomsmarkedet og som vi vet at vil gjøre sitt for at veien frem mot åpning blir best mulig, sier administrerende direktør Sondre Prestegard i Haut Nordic.

LES OGSÅ:
MEHEIA:
Fjorten bilførere fikk forelegg for fart på E134
Viseadministrerende direktør Ådne Skurdal i Haut Nordic på byggetomten der hotellet 1624 skal stå. Også kjent som «Sildetomta».
Foto: HAUT NORDIC

Prestegard forteller at nettopp kjennskapen til hverandre gjør at man har kunnet ha en ryddig og oversiktlig planleggingsprosess.

En del av Sølvparken

– Gjennom Quality Grand har vi opparbeidet oss bred kunnskap om hotelldrift i Kongsberg. Samtidig er det viktig for oss at vi utvikler et hotell som møter fremtidige behov til lokale aktører. Derfor har vi lyttet innspill fra mange hold og føler oss trygge på at 1624 blir det signalbygget vi har som mål at det skal bli.

1624 blir en del av Sølvparken, et eiendomsutviklingsprosjekt som også inkluderer leiligheter og næringsbygg.

Bærekraft og teknologi

Administrerende direktør Per Mikkelsen i PK Eiendom støtter samarbeidspartneren sin og sier at 1624 vil bli et spektakulært hotell med en tydelig bærekraft-profil.

– Hotellet bygges med de mest moderne energikilder og byggemåter, som gir den absolutt laveste energibruken. Videre får det blant annet en stor takterrasse som rommer en skybar, restaurant og møteavdeling. Gjennomgående i hotellet vil gjestene møte på de teknologisk mest innovative løsningene, inkludert muligheter for self check-in, mobil innsjekk, mulighet til å caste eget innhold på tv, samt flere andre løsninger som vi vil lansere nærmere åpningen, sier Mikkelsen.

LES OGSÅ:
KONGSBERG:
Utforkjøring på Gomsrudveien - ingen personskade

En honnør til Christian IV

Selve hotellnavnet er en honnør til byens grunnlegger, Kong Christian Kvart. Da man begynte å ane det store omfanget av sølv i de lokale gruvene, bestemte han at Kongsberg fortjente bystatus og grunnla byen i 1624.

– Med 1624 gjør vi ære på den viktige rollen Kongsberg har spilt i Norges historie. Samtidig skal hotellet skue fremover og gjøre sitt for at byen ved Numedalslågen befester sin posisjon som en moderne, inkluderende og gjestfri by, sier Prestegard.