Etter å ha vært uten frisørsalong i snart et år, har Fiskum fått på plass en ny frisør i lokalene til sanitetsforeningen i Syrillveien – bedre kjent som Fiskum grendehus.

– Fiskum sanitetsforening ønsker velkommen

Når en ny frisør endelig er på plass i bygda, hva er da mer naturlig enn at det er leder av foreningen som eier huset som ønsker velkommen? Og når det også kan passe å få seg en ny frisyre – er det nærmest perfekt å kunne slå to fluer i ett smekk.

Med nyvasket hår – og fri for forkjølelse som Folkehelseinstituttet krever i disse koronatider – ankom Sanitetsforeningens leder Kjersti Kjelsrud frisørsalongen i underetasjen på grendehuset på åpningsdagen, og ble tatt vel imot av Pia Christin Thorsrud. For anledningen ikledd et ikke alt for kledelig, men forskriftsmessig munnbind – slik FHI krever.

Følger koronareglene nøye

– Har du husket å sprite hendene, og husk enmetersregelen, var de første jeg fikk høre da jeg ankom salongen med kamera og notatblokk.

LES OGSÅ:
FISKUM:
Trafikkkontroll på E134 med kontroll av hastighet, mobilbruk og promille

– Du skjønner, med de strenge reglene som gjelder nå, må jeg ta alle forholdsregler, skyndte Pia Christin seg å legge til.

Enmetersregelen

– Før jeg åpnet salongen ble jeg til og med nødt til å flytte vaskene og stolene for å følge kravene myndighetene stiller om minst en meters avstand mellom kundene, legger hun til i det saksa går, og Kjersti følger med i speilet for å se en ny frisyre ta form.

Når driften kommer ordentlig i gang er målet nemlig at det skal være to som jobber sammen i underetasjen på grendehuset, forteller Pia Christin.

Plass til flere

Per i dag er det også et annet firma i grendehuset på Fiskum – Søstrene Burchard, som tilbyr alt fra avspenningsmassasje til kopping og gongbad, men det er plass til flere kan Kjersti fortelle, i det hun snakker seg varm om store lyse lokaler som står å venter på de som melder sin interesse.

Lokalene til Fiskum frisør ligger godt skjult i underetasjen på Fiskum grendehus.
Foto: BJØRN ERIK NEBELL

– Det mest naturlige vil være å få fotpleie eller negledesign inn i lokalene, sier de to nærmest i kor.

LES OGSÅ:
Det blir 17. mai og "Ja, vi elsker" på Fiskum i år også

På spørsmål om hva salongen kan tilby, komme svaret raskt og uten å nøle:

– Nå er det inn med grått hår for de godt voksne, men jeg takler også andre trender og moter, men jeg regner samtidig med at kundene kan være litt skeptiske til de mest spesielle frisyrene og de sterkeste hårfargene.

Her er Kjersti raskt på pletten for å dempe all skepsis, for etter å ha bodd på stedet i mange år, kjenner hun lokale forhold godt:

– Vi har tross alt en folkehøyskole i bygda

– Vi har folkehøyskole på Fiskum, så her er det ingen som en gang blunker når de ser en spesiell frisyre eller hårfarge, uansett hvor ekstrem den er.

– Når skoleåret begynner er det alltid rart å se hvor velfriserte alle elevene er, men det varer som regel ikke lenge før du ser en rekke merkelige og fargerike frisyrer, ler hun.

– Vi i sanitetsforeningen ønsker Pia Christin hjertelig velkommen, for i et års tid har alle vært henvist til enten Vestfossen eller Kongsberg for å få satt seg i frisørstolen, forteller hun mens de begge ser at en ny frisyre tar form.

LES OGSÅ:
Miljødirektoratet vurderer Eikeren som et av flere nasjonale storørretvassdrag

Snart på Facebook

Pia Christin kan på sin side legge til at salongen, som bærer det fulle navnet Fiskum frisør og fellesskap, om kort tid også vil bli å finne på Facebook – med mulighet for timebestilling, enten på nett eller på telefon 482 17 456.

Du finner grendehuset og Fiskum Frisør i Syrillveien 10.
Vertikalfoto: GOOGLE EARTH