Denne gangen får Lars Monsen følge av Mikkel Niva, Sandra Lyng, Gjert Ingebrigtsen, Lisa Tønne, Jonis Josef og Christina Rebekka Eriksen. Gjennom seks episoder får vi se Lars stifte bekjentskap med turfølget, samtidig som de sammen skal finne ut hvor i Norge de befinner seg.

Dette forteller NRK i en pressemelding.

Akkurat som sist sesong, skal Monsen sammen med deltakerne både samarbeide og konkurrere i løpet av turen. De får ulike oppgaver og utfordringer underveis, og de er nødt til å nå fram til målet innen tidsfristen. Denne sesongen byr på tøffere turer, og om mulig enda dypere samtaler.

Gjennom sesongens seks episoder blir vi kjent med seks forskjellige deltakere som skal være med Monsen på tur. Monsen, som vanligvis ferdes mest alene i villmarka, får nå anledning til å dele tips og erfaringer med gjestene.

– En vanvittig reise i norsk natur

– Denne sesongen er helt klart et hakk opp fysisk. Og både gjester og utfordringer har vært mer uventa enn sist gang, sier Monsen.

– Vi får jo oppleve en vanvittig reise i norsk natur. Det store spennet fra tjukkeste skauen til ville, bratte høyfjellet med tinder og breer.

Blir plassert ut i ingenmannsland

Med bind for øynene blir Monsen og deltakerne transportert ut i naturen, uten aning om hvor de befinner seg. I løpet av sesongen ser vi Monsen og deltakerne bli sluppet av til sjøs, til fjells og i den tykkeste skog. Ved å lese terrenget og resonere sammen med gjestene skal de i løpet av hver episode finne ut hvor de befinner seg og komme seg til mål innen tidsfristen.

LES OGSÅ:
Jon Herwig Carlsen er død

Mikkel Niva kommer fredag 11. mars

Første gjest er Mikkel Niva. Niva har de siste årene hatt flere prosjekter gående. Vi kjenner han blant annet fra podkasten «Storefri», som programleder i «Melodi Grand Prix» og fra «Kvelden før kvelden». Niva likte tilværelsen på villspor med Monsen.

– Dette må jeg si er en av de beste opplevelsene jeg har hatt i mitt liv. Jeg er nok vanligvis litt stressa, og har en tendens til å se litt fram. Men med Lars på tur fikk jeg kjenne på det å «bare være». Bare konse på hva som skal skje akkurat her og nå, og de neste få skrittene.

Sandra Lyng kommer fredag 18. mars

Sandra Lyng fra Mosjøen ble kjent for det norske folk gjennom hennes deltakelse i «Idol» i 2004. Etter fjerdeplassen i «Idol», ga hun ut singlene «Sommerflørt» og «I morgen». Lyng har siden jobbet med låtskriving, gitt ut barnebøker om enhjørningen «Corny» og deltatt på «71 grader nord». På tur med Monsen var Lyng på jakt etter et spennende eventyr, noe hun i ettertid bekrefter at hun fikk.

LES OGSÅ:
Johan H. Andresen kjøper NRK-eiendommen på Marienlyst for 3,75 milliarder - minst

– Det var adrenalin fra start til slutt – både psyken og det fysiske fikk kjørt seg skikkelig!

Gjert Ingebrigtsen kommer fredag 25. mars

Treneren og faren til Ingebrigtsen-brødrene, Gjert Ingebrigtsen, har vi tidligere fått følge tett i NRK-serien «Team Ingebrigtsen». I «Med Monsen på villspor» befinner Gjert seg i omgivelser han sjelden ferdes, og hvor han ikke lenger kan detaljstyre hva som skjer.

Lars Monsen og Gjert Ingebrigtsen.
Foto: MARIUS ARNESEN / NRK

– Det jeg fikk ut av turen var det å bli kjent med mennesket Lars. Hvorfor han har valgt så forskjellig fra meg. Jeg har valgt et liv med hus og hjem, familie og forutsigbarhet, mens han har valgt det totalt motsatte – et liv bestående av uforutsigbarhet.

Lisa Tønne kommer fredag 1. april

Lisa Tønne kjenner vi som standupartist, programleder og skuespiller. De senere årene har vi kunne høre Tønne i podkasten «Tusvik og Tønne», og i 2020 var Tønne å se på NRK med dokumentarserien «Håpets marked». Tønne er ingen turvant dame, som egentlig ikke ser poenget i lange turer. Muligens nettopp derfor takket hun ja til tur med Monsen.

LES OGSÅ:
Romfartsekspert Erik tandberg er død

– Jeg er jo et menneske som ikke skjønner hvorfor man skal gå så langt på tur. Hvorfor kan man ikke bare ha det komfortabelt? Men jeg har kommet over kneika når det gjelder å bæsje uten do.

Jonis Josef kommer fredag 8. april

Skien-gutten Jonis Josef er best kjent som standupkomiker og serieskaper. Han har tidligere i samarbeid med NRK laget TV-serien «Kongen av Gulset», og han har nå podkasten «Dynga» sammen med kompisene sine, Henrik Farley og Martin Lepperød. Hans gode humør fikk virkelig teste seg i løpet av turen.

– Jeg er en blid fyr, men har sjelden måttet jobbe så hardt som dette for å opprettholde blidheten, sier Jonis.

Christina Rebekka Eriksen kommer mandag 18. april

Christina Rebekka Eriksen, kjent fra NRK-serien «113» hvor vi får innsyn i hverdagen som ambulansearbeider, er godt vandt til å tilbringe døgn ute i Troms` vakre natur. Eriksen var spesielt nysgjerrig på hvordan det er å legge ut på tur med Monsen.

– På forhånd var jeg spent på Lars, men herregud for en kjempeherlig fyr han er. Utrolig artig å være på tur med, og full av gode historier.

EP2022-02007